Violeta Stoica

Întâlnirea Violtei Stoica cu Dolores Cannon, inițiatoarea tehnicii QHHT, despre care vă vorbește în această revistă, i-a schimbat în totalitate viața. La acea vreme, protagonista noastră se lupta cu stările de depresie, cauzate de moartea mamei sale după lupta cu cancerul.

Anume această practică spirituală a înaripat-o și acum îi ajută pe alții să lupte cu aceste stări în multe relații. Ceea ce nu a reușit să ofere mamei sale, poate acum să le ofere altor oameni, pentru că această experiență a determinat-o să fie mult mai puternică.

 De-a lungul vieții am avut tot felul de experiențe care mi-au pregătit calea spre psihoterapie. Privind înapoi, observ cum toate lucrurile s-au așezat într-o anume secvență, care a dus la o continuitate firească, abia mai târziu constatată și înțeleasă. După ani de căutări spirituale în perioada adolescenței și imediat după ea, s-a “întâmplat” că viața, uneori, m-a “trăit” ea pe mine. M-a luat pe sus și a trebuit să mă reinventez. Un eveniment dureros în realitatea mea imediată a funcționat ca și un catalizator care, atunci când toate condițiile au fost îndeplinite, a produs o reacție accelerată în ființa mea și drumul meu s-a schimbat.

Am trăit stări care pană atunci nu îmi erau cunoscute decât din teorie și de la clienții mei. Am simțit că alunec spre o depresie ale cărei manifestări începeau să devina evidente. Și cum nimic nu e întâmplător, am dat peste o carte care mi-a adus în prim plan o terapie nouă. Cu ajutorul acestei terapii auto aplicate, în  explorarea propriei minți și propriilor trăiri, am reușit să mă eliberez singură de acel început de depresie. În toată această perioadă, am învățat foarte multe despre mine, am dobândit anumite înțelesuri profunde, care m-au ajutat mai apoi în lucrul cu clienții mei.

imagine simbol

A fost o victorie importantă, care m-a reechilibrat și m-a propulsat în dezvoltarea mea spirituală. Povestea mea este povestea multora dintre cei cu care eu am lucrat. Oamenii au nevoie de un șoc emoțional, de un soi de pierdere, pentru a se trezi din amorțeala în care se aflau, o amorțeală plăcută, și tocmai de aceea confortabilă, numită obișnuință, iar în psihologie, zona de confort.

După un șoc, oamenii încep să își reevalueze viața după alte valori și încep să privească lucrurile dintr-o perspectiva mai presus de material și se întorc, ușor, ușor, către ceva ce le-a lipsit și căreia îi simt acum nevoia: hrana pentru suflet. Pentru aproape fiecare om, acest moment va veni. Din păcate, nu reușim să devenim mai înțelepți prin contemplare, ci avem nevoie de o zgâlțâire serioasă din partea vieții pentru a ne redefini. Majoritatea oamenilor se definesc pe ei înșiși, prin ceea ce au. După un astfel de șoc, încep să se redefinească prin ceea ce sunt.

Așa am descoperit-o, prin 2008, pe Dolores Cannon și metoda ei de hipnoză numită vindecare cuantică. Cursurile pe care le-am urmat în Anglia cu ea, în 2010 și 2011, au contribuit și ele la redefinirea mea ca om. În perioada 2010-2017, eram încă în România unde, la începutul activității mele în hipnoză, Dolores Cannon era total necunoscută. Abia după câțiva ani, când s-a tradus una dintre cele mai populare cărți ale ei în întreaga lume, “Cele Trei Valuri de Voluntari” și “Noul Pământ”, a devenit un pic mai cunoscută în cercurile spirituale, în special în orașele mari.

imagine simbol

Dolores Cannon (1931-2014) a trăit în Arkansas și a dezvoltat o tehnică de hipnoză regresivă, care a făcut-o faimoasă în întreaga lume. În 2004 a început să predea și a călătorit pe aproape toate continentele. Cel mai aproape de România ajunsese în Bulgaria, unde a vorbit la o conferință și unde a fost decorată cu un titlu onorific pentru întreaga ei carieră spirituală. Accesați Quantum Healing Hypnosis Technique.

QHHT este o tehnică de hipnoză regresivă, care se bazează pe principii ezoterice și ale filozofiei orientale și se referă la reîncarnare, vieți anterioare și karma. Prin accesarea altor vieți pe care cineva le-a trăit în trecut, acesta poate dobândi o înțelegere mai bună a circumstanțelor din momentul prezent, a legăturilor cauzale, karmice dintre anumite întâmplări și/sau relații dintr-o viață anterioară, cât și cele din viața actuală. Oamenii accesează cel mai înalt și mai înțelept aspect despre sine.

Eul Superior sau Sinele Divin, care știe totul despre ei și care răspunde la toate întrebările pe care i le adresam. În felul acesta, oamenii conștientizează că toate răspunsurile pe care le căutau se află în interiorul lor și dacă vor continua să se conecteze, după sesiunea pe care au avut-o cu mine,  în meditație, cu acest aspect anume al lor, ei vor găsi ghidarea și prezența pe care au simțit-o și au primit-o și în timpul sesiunii de hipnoză.

Un român aduce carne exotică și de vânătoare pe mesele americanilor

Motivele pentru care oamenii vin către aceasta tehnică sunt variate: de la relații complicate cu cei apropiați, sau cu un șef dificil, boli a căror cauza vor să o afle, situații financiare instabile, situații legale legate de proprietăți, de membri ai familiei sau de animalele de companie, serviciu,  întrebări legate de cea mai potrivită carieră profesională pe care ar trebui să o urmeze, pană la scopul și misiunea vieții, întrebări legate de existență, de Dumnezeu, de Univers și întreaga creație.

În cei peste opt ani de când practic QHHT, am înțeles că este o tehnică minunată, cu rezultate excelente, a căror dovadă se găsește în mărturiile celor care au experimentat hipnoza regresivă. Eu însămi am practicat opt sesiuni de acest gen, sesiuni care m-au ajutat în evoluția mea pe multiple planuri.

“Prezența de moment” cu Aura Imbarus

Pentru cei interesați să afle mai multe detalii, le găsiți pe www.initiaticjourney.com sau, pentru limba română, pe www.qhht.ro. Fac sesiuni de psihoterapie online, pe Skype și Zoom cu clienții mei care sunt răspândiți prin toată Europa, de obicei români expatriați, care lucrează la mari corporații. Cele două specializări, psihoterapia și hipnoza, se completează și conviețuiesc într-un mod natural, având, desigur, puncte comune.

În Statele Unite ale Americii am venit, ca mulți dintre noi, cu Loteria Vizelor, în ianuarie 2000, când ne-am stabilit pe coasta de est, în Philadelphia, PA. Am hotărât să ne întoarcem în țară, iar anul trecut ne-am reîntors în SUA, de data aceasta, în însorita și superba Californie. Cei care au venit din 2000 încoace cu acest program, Loteria Vizelor, au auzit cu siguranță de Forumul Loteriștilor, un loc virtual, unic la acea vreme, unde existau informații utile pentru proaspeții emigranți români și prin care mulți oameni și-au creat un cerc de prieteni de viață, pe care acum îi consideră familie. Acest Forum al Loteriștilor a fost creat de soțul meu, Alexandru Stoica, în 1999, pe când încă eram în România, și despre care au scris ziarele Bursa și Capital la acea vreme, crezând că noi eram deja în America și pe care l-a ținut pe un server la noi în casă.

Iată că un bine indirect făcut cu ceva timp în urmă unor oameni pe care nici nu îi cunoșteam, s-a întors înapoi către noi, pentru a ne ajuta să ne stabilim în California. Aici am fost primiți și integrați cu o deschidere extraordinară de către niște oameni minunați, pe care sunt onorată să îi numesc prieteni! Intenția cu care soțul meu a creat Forumul Loteriștilor a fost “Pay it forward” și ea s-a materializat pentru mulți participanți la forum. Fiecare român care a emigrat are o poveste unică, iar din  poveștile autentice se compune însăși viața.

Sursa: HORA in America

Descarcă gratuit ediția decembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments