Bianca Belei, life coach și psiholog în Chicago, ne convinge să fim atenți despre puterea gândurilor noastre, care sunt o formă de energie, gata să ne îmbunătățească calitatea vieții, sau din contra, să ne distrugă aura, mediul și viața. “Gândul are puterea de a crea și de a distruge lumi, cât ai clipi din ochi” – Swami Shivananda în Puterea Gândului.

Bianca Belei, terapeut, Chicago

“Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că un gând este o formă de energie, care produce rezultate concrete. Cu siguranță, nu pentru cei interesați de îmbunătățirea calității vieții. Fizica cuantică scoate acum la suprafață tot mai multe informații interesante legate de puterea minții. Sunt lucruri despre care vorbesc, sub o formă sau alta, toți marii învățători și liderii spirituali ai tuturor timpurilor.

Gândul este cel care apare primul și de abia apoi îl exprimăm sau nu prin vorbire; gândirea este strâns legată de vorbire. Iată câteva exemple simple pe care cu toții le-am întâlnit în viața de zi cu zi, mai mult sau mai puțin.

Când ne gândim intens la un prieten, am putut constata de multe ori că după puțin timp, telefonul sună, iar când răspundem, constatăm cu uimire că este chiar persoana la care tocmai ne-am gândit. Un alt exemplu: fiind pe stradă, privim cu multă atenție pe cineva din spate și imediat, persoana fixată de noi cu privirea se întoarce către noi.

Și lucrurile nu se opresc doar aici, există situații când un anume cercetător face o nouă descoperire, iar atunci când dorește să o facă publică, constată că și altcineva s-a gândit exact la același lucru; este ca și cum ideea respectivă ar fi “plutit în aer”. Spre deosebire de viteza luminii, care este de aprox. 300.000 de kilometri pe secundă, gândurile ajung practic instantaneu la destinație.

Așa cum prin intermediul undelor radio, spre exemplu, un artist care cântă în SUA poate fi ascultat, în timp real, și în Europa la o distanță de mii de km. Asemănător se comportă și gândurile noastre, ele ajung practic instantaneu la destinație, iar dacă nu au un scop și o destinație bine definită, se împrăștie în toate direcțiile.

Cum o afacere de călătorii devine una profitabilă pentru o familie de moldoveni?!

Gândurile călătoresc mai repede decât lumina, pătrunzând în mințile altor oameni și producându-le, prin rezonanță, gânduri similare, în funcție de energia și vibrația lor. Astfel, gândurile care emană de la persoane evoluate spiritual, vor avea o vibrație mai înaltă și vor influența oamenii într-un mod pozitiv, mai ales pe cei care întrețin gânduri similare de armonie și pace. În schimb, un om angrenat în activități lumești, a cărui minte este plină de gelozie, răzbunare și ură, emite gânduri negative, ce pătrund la rândul lor în mințile a mii de oameni, creându-le stări asemănătoare de ură, neliniște, tristețe, agresivitate, etc.

Practic, fiecare individ se comportă ca un ”burete”; absoarbe  gândurile din univers, emise de alții și, la rândul său, emite alte gânduri în mediul înconjurător, cu particularitatea că fiecare are propria lume a gândurilor. Cele mai multe gânduri, ne vin în minte inconștient, acestea provin din subconștient și doar o mică parte a gândurilor sunt produsul intelectului conștient.

O caracteristică importantă a gândurilor este aceea că ele trăiesc. Chiar atunci când corpul fizic își încetează existența, gândurile rămân, ele nu pot muri niciodată.

Gândurile își produc efecte (se materializează) în funcție de intensitatea lor; cu cât este mai puternic un gând, cu atât vor apărea mai repede rezultatele sale. Când gândul este focalizat, având o țintă clară, el va produce anumite efecte, direct proporționale cu forța cu care emițătorul emite acel gând. Prin forța de emitere a unui gând se înțelege concentrarea emitentului sau repetarea gândului, suficient de mult până ce acesta devine gând forță și astfel se naște ”puterea gândului”. Puterea gândului și, implicit a subconștientului, este practic nemărginită. Gândurile pot face, practic, orice, ele pot vindeca boli, pot transforma mentalități, comportamente, stări emoționale etc.

imagine simbol

Tot prin intermediul gândurilor, la fel de bine ne putem îmbolnăvi, întrucât orice impuls al minții, orice gând, este transmis celulelor. Astfel, ele sunt influențate de diferitele stări mentale. Dacă mintea este deprimată, confuză, sau conține emoții și gânduri negative, acestea sunt transmise prin nervi, fiecărei celule a corpului. În această situație, celulele (globulele albe care produc anticorpi) care ar trebui să apere organismul de viruși, bacterii, streptococi intră în panică. Agitația le slăbește puterea și nu își mai pot îndeplini corect funcțiile, iar eficiența lor scade. În acest moment, riscăm să ne îmbolnăvim.

Orice gând are greutate, formă, mărime, culoare, calitate și putere, ce pot fi percepute de către clarvăzători prin ochiul interior.  Nimic nu există pe această lume decât prin gândurile noastre; dacă mintea, care este cauza tuturor gândurilor – dispare, la fel vor dispărea și obiectele lumii exterioare. Sunetul, pipăitul, forma, vederea, gustul și mirosul, trezirea, visul, somnul adânc, pasiunea, mânia, scurgerea timpului – toate acestea nu sunt decât produsul minții.

Gândurile pe care le percepem în jurul nostru (sub forma obiectelor exterioare) nu sunt decât ”minte” exprimată în forme sau substanță. Gândul creează, gândul distruge. Toate obiectele acestei lumi sunt puse în legătură și asociate numai prin procesul gândirii, care le dă culoare, formă și toate celelalte calități cu care suntem obișnuiți.

Prietenia și dușmănia, virtutea și viciul există doar în minte. Fiecare minte creează o lume a binelui și a răului, a plăcerii și a mâniei, doar prin propria sa imaginație. Binele și răul, plăcerea și durerea nu izvorăsc din obiecte; ele aparțin doar propriei noastre atitudini lăuntrice. Nu există nimic bun ori plăcut în această lume; ele există doar în mintea noastră….puterea gândului este imensă!

“Oamenii pot lumina oameni” – Diaspora americană salvează viețile copiilor români

De cele mai multe ori, lucrurile devin realitate după ce noi le gândim. În momentul în care putem să ne imaginăm că suntem capabili să facem un anumit lucru, acel lucru devine realitate atunci când noi l-am făcut. Ceea ce gândim influențează fiecare lucru pe care îl facem. Gândul provoacă ceea ce urmează.

Probabil vă întrebați care e legătura cu realitatea. Poate sunt simple coincidențe, sau pur și simplu, nu ies lucrurile așa cum presupune această putere a gândului. Lucrurile sunt extrem de simple. În momentul în care noi ne gândim o dată la un lucru, a doua oară, a treia, a patra oară, în mintea noastră se creează anumite  sinapse, care ne modelează modul de a gândi. În momentul în care vă gândiți, vă imaginați pe dumneavoastră ca alergând pe un teren, de exemplu, citind o carte, sau vă imaginați într-un club sau la o coadă la administrația publică.

Când vă imaginați, în realitate se întâmplă la fel. Acest lucru s-a demonstrat prin experimente, în sensul că au fost conectați sportivi la anumite aparate și au fost puși să-și imagineze că sunt într-o competiție și că aleargă, că sunt parte a acelei competiții.  La fel, s-a organizat o competiție și a fost din nou măsurată activitatea cerebrală. Mintea noastră nu face foarte mare distincție între a ne imagina și a face efectiv lucrul respectiv.

Practic, acest antrenament mental, de a ne imagina pe noi într-o anumită situație, ne ajută să vedem mai ușor oportunitățile. Oportunitățile există peste tot în jurul nostru, unii le văd mai mult, alții mai puțin. Drept urmare, este esențial să puteți să vă vizualizați pe dumneavoastră într-o anumită situație. Ce înseamnă acest “a vizualiza”? Să vă vizualizați, să simțiți că sunteți în situația respectivă, cu cât vă veți gândi mai mult la situația respectivă, cu atât probabilitatea să se întâmple acel lucru crește.

De exemplu, aveți un examen pentru școala de șoferi și vă imaginați că faceți o greșeală foarte mare. Vă imaginați fiind la volan și vă gândiți că veți face o greșeală foarte mare, nu veți fi atent la semafor, nu veți vedea un pieton. În acest caz, vă programați să reacționați într-un anumit fel, într-un anumit moment. Adică, dacă ne-am programa pe noi înșine, am putea să ne imaginăm că ne urcăm la volan, ne imaginăm cum vedem semnele de circulație, schimbăm corespunzător vitezele, etc. Dacă noi am putea să facem mental această operațiune, cu siguranță, o vom putea face și fizic, atunci când ajungem în situația respectivă.

Bianca Belei

Practic, această forță a vizualizării este un antrenament mental, pe care îl puteți face în mod gratuit. Vă perfecționați de fiecare dată când faceți acest antrenament mental. Vizualizați, lăsați-vă visele să devină realitate. Nu degeaba se spune: “Mi-am văzut visul cu ochii”. Acest lucru înseamnă că înainte de a se întâmpla în realitate, visați, vă imaginați că este posibil, într-o măsură mai mare sau mai mică, dar va imaginați că ar fi posibil.

În momentul în care putem să ne imaginăm pe noi într-o anumită situație, reacționând într-un anumit fel, ne putem imagina pe noi ca pe acele persoane care văd oportunitățile din jurul lor, cu siguranță că și în realitate se va întâmpla acest lucru. Există o vorbă veche care spune: ai grijă ce gândești, pentru că gândurile tale vor deveni vorbe; ai grijă ce vorbești, pentru că vorbele tale devin fapte. Aşa este. Sau cum spunea Henry Ford: dacă tu crezi că poți, poți; dacă tu crezi că nu poți, nu poți.

Prin urmare, bucurați-vă, bucurați-vă de viață, zâmbiți ori de câte ori aveți ocazia și vizualizați-vă pe dumneavoastră ca pe o persoană bucuroasă. Puteți să vă imaginați ca pe o persoană care se bucură, care se bucură de viață, se bucură de prieteni, se bucură de fiecare lucru din viața lui. Puteți să vă imaginați ca fiind o persoană care se bucură de absolut tot ce se întâmplă? Acesta este primul pas – să vă puteți imagina. Cu siguranță, în momentul în care veți avea contact cu realitatea în legătură cu acele lucruri, automat veți avea o reacție, în consecință, vă veți bucura.

Ziua Vinului Moldovenesc în SUA și a schimbărilor politice, promovate de Rodica Rusu

Bucurați-vă, zâmbiți, pentru că merită! În plus, acest antrenament mental de a vă vizualiza într-o anumită situație este un antrenament mental cu rezultate imediate. Acest antrenament mental este în mod gratuit și frumusețea lui constă în faptul că puterea gândului este nemărginită, libertatea lui este totală, vă puteți imagina că orice este posibil”.

Bianca Belei

Comments

comments