“Mâine este tardiv. Astăzi este deja prea târziu,” obișnuia să îmi spună tatăl meu când eram doar o copilă. A fi în momentul de față prezent, este de fapt cel mai greu. Mintea noastră ori se perindă prin trecut – și de acolo ni se trag dezamăgirile și depresiile- sau  fuge în viitor, de unde ne vine anxietatea.

Aura Imbarus, autoare

Din punct de vedere fizic suntem în multe locuri, ne deplasăm unde trebuie și unde avem de lucru, dar finețea trăirii momentului se întâmplă foarte rar. Din păcate facem parte dintr-o societate care aleargă continuu. Din punctul A ne deplasăm în punctul B și în timp ce facem asta, deja ne gândim la punctul C. Când eram mici, ne doream atât de mult să creștem mari. În liceu vroiam să fim la colegiu, iar când încă eram acolo, deja ne gândeam la ce bine ar fi să fim căsătoriți. În procesul căsătoriei, ne vedeam deja cu copii, și uite așa viața a trecut cu viteza luminii, noi fiind într-o continuă alergare.

Momentele care trebuiau savurate au fost lăsate la voia întâmplării. Inima ne-am ținut-o în frâu, că doar nu vroiam să fim din nou dezamăgiți. Mintea, ca de obicei vioaie, nici măcar nu s-a oprit din loc să dea răgaz sufletului. Iar el, la rândul lui, a sperat că aceste momente care se perindă acum în fața ochilor, o să mai vină încă o dată. Ce miraj! Ce Fata Morgana!!

surca: sa sakib /www.flickr.com

Măreția acelei clipe s-a dus și cu ea toată puterea de a simți din străfundul străfundurilor. Nimic nu poate să o mai aducă înapoi și nimic nu poate să o mai învie. Este doar o pagină pe care s-au scris hieroglife  încă nedescifrate, cărora, probabil, nimeni nu o să își ia timp să le dezlege misterul, pentru că noi experiențe bat la ușa noastră.

Un român aduce carne exotică și de vânătoare pe mesele americanilor

Este ușor să trăiești, dar greu, dacă nu foarte greu, să fii cu adevărat prezent în fiecare moment. Să-ți realizezi gândurile, să îți dai seama dacă sunt negative sau pozitive, să le corectezi pe loc, este munca celor care sunt sensibili. Atașamentul de orice moment nu se face la întâmplare. Ne aducem aminte doar de clipele chinuite, sau de cele strălucitoare și frumoase. În rest totul se contopește într-un gri continuu. Cu trecerea timpului, omenii devin tot mai detașați, tot mai prinși în vârtejul vieții. Atâta ne agităm de nici nu mai știm de ce.

La  sfârșitul vieții de fapt nu contează câți bani ai făcut sau pierdut, câte case ai construit, și ce vicii ai avut. Momentele trăite din plin sunt cele care contează. Ai mărturisit tot ce aveai pe suflet celor dragi? I-ai îmbrățișat cu fiecare ocazie când i-ai văzut? Ai plâns și suspinat de dorul cuiva? Ai iubit până te-a durut inima?

Designerul clujean de la TESLA se inspiră de mașinile erei în care s-a născut

Dacă răspunsurile pe care ți le-ai dat sunt negative, însemnă că nu ai trăit  acele momente. Ai existat ca o umbră deasupra pământului, nicidecum ca un pom care își înfige rădăcinile în pământ să simtă și să se conecteze cu tot ceea ce acest pământ are de oferit. Nu mai aștepta încă un moment să simți! Fă acel pas acum! Trăiește-ți clipa!”

Autor: Dr. Aura Imbarus

Sursa: HORA in America

Descarcă gratuit ediția noiembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments