Anastasia Iorga, avocată, Baltimore

Anastasia Iorga din Baltimore, ajută sute de clienți care încep o viaţă nouă în Statele Unite, după ce dreptul de muncă, green cardul sau alte tipuri de viză sunt aprobate de către oficialii de imigrare. A condus în instanță cazuri de anulare a deportărilor, a ajutat familii să-și deschidă vize de familie, de investitori, de muncă şi azil, relatează HORA in America. 

“Fiecare caz la care noi lucrăm, îl reprezentăm cu diligenţă şi agresivitate, atât în fața oficiului de imigrări(USCIS), cât şi în instanţele de judecată. În această ediție, voi descrie despre riscurile de a fi deportat din SUA”.

Motive juridice de ce un imigrant american poate fi deportat. Legile de imigrare din SUA conțin numeroase motive pe care non-cetățenii, de multe ori ne gândim numai la persoanele care au ședere ilegală în SUA, pot fi deportați în țara lor de origine. Este de menționat faptul că rezidenții permanenți, de asemenea sunt în risc de a fi deportați din mai multe motive. Una dintre cele mai evidente cauze este faptul că imigrantul, pur și simplu, nu are dreptul de ședere în Statele Unite, că a traversat frontiera ilegal sau a intrat ilegal, ori a rămas dincolo de data de expirare a vizei.

Asul din mânecă al lui Viorel Savva, candidatul diasporei din SUA și Canada în Parlament

Cu toate acestea, chiar și persoanele care au un drept temporar sau permanent de a rămâne în Statele Unite, cum ar fi de exemplu persoanele deținătoare de o viză neexpirată sau un rezident permanent, pot fi deportate. În continuare voi încerca să abordez câteva din cauzele comune de deportare cu care clienții mei s-au confruntat.

Nerespectarea condițiilor vizei, sau a statutului dvs. Dacă sunteți în SUA ca și imigrant (cel mai probabil cu o viză), se aplică diferite condiții pentru șederea dumneavoastră. De exemplu, dacă ești turist, nu ai voie să muncești. Dacă nu reușești să te supui acestor condiții și să-ți menții statutul de turist, devii un caz de deportare.

Ignorarea de a notifica oficiile de imigrare (USCIS) despre schimbare a adresei. Multi imigranți, nu cunosc faptul că aceasta este o crimă. Imigranții sunt obligați să notifice oficiile de imigrare imediat după ce și-au schimbat adresa, timp de zece zile.  

imagine simbol

Comiterea unei infracțiuni. O serie de infracțiuni, deși nu toate, pot duce la deportare. O  listă completă poate fi găsită la secțiunea 237 (a) din Legea privind imigrația și naționalitatea, sau I.N.A. De exemplu, crimele de contrabandă, fraudă, violență domestică, crime de  “turpitudine morale,” droguri sau substanțe controlate, delicte de arme de foc, trafic de ființe umane, spălare de bani, spionaj, sabotaj, terorism, și, desigur, crimele clasice grave, cum ar fi violul, și orice alte “infracțiuni agravate.”     

Când e vorba de o persoană care nu are statut legal în Statele Unite, atunci legile sunt și mai rigide. Un simplu accident rutier, act de huliganism sau fiind oprit de către ofițerii de poliție poate duce la deportare. Cu toate acestea, autoritățile de imigrare vor face propria analiză cu privire la modul în care crima este clasificată în scopuri de drept de imigrare, cu rezultatul că anumite contravenții pot, de fapt, să vă facă să fiți deportați.

Încălcarea legislației privind imigrația. Cineva care încalcă legile imigrației, de exemplu, participarea la o căsătorie frauduloasă sau susținerea contrabandei altor persoane ilegale în Statele Unite, poate risca să fie deportat.

Primirea asistenței publice. Oricine care a devenit rezident permanent trebuie să demonstreze că statutul lor nu va deveni o “taxă publică “- care va avea nevoie de asistență socială. Orice străin care, în termen de cinci ani de la data intrării a devenit o taxă publică de la cauze care nu se arată afirmativ că au apărut de la intrarea sa este deportabil.

Vrea să atragă în Moldova investițiile diasporei și să combată corupția acasă

Dacă sunteți rezident permanent, petiționarul dumneavoastră, precum și orice alt sponsor financiar, va trebui să își urmeze promisiunile lor de a te susține financiar (și poate fi impus, să ramburseze agențiilor de la care imigrantul a primit asistență publică.) Din motivele menționate mai sus, grijile de a fi deportați pot crea sentimente de teamă și nesiguranță în rezidenții non-americani.

Însă, chiar dacă devii deportat din cauza oricăror dintre motivele specificate mai sus, în conformitate cu legea imigrației, nu veți fi imediat eliminat din Statele Unite. În funcție de cauza posibilei deportări, vă veți păstra probabil dreptul de a avea o audiere echitabilă în fața unei instanțe de imigrare. Puteți, de asemenea, să deveniți eligibili pentru a obține o derogare pentru a rămâne în SUA. Dacă nu aveți deja un ordin de deportare pe cazierul dvs., aveți dreptul să vă apărați în instanța de judecată.

Ați putea fi în măsură să negați afirmațiile ofițerilor de imigrare(ICE), să aplicați pentru o derogare (iertare legală), permițându-vă să depășiți motivul deportării, sau să aplicați pentru o oarecare formă de scutire de a fi deportați. De asemenea este de menționat faptul că aveți dreptul constituțional să fiți reprezentat de un avocat care să vă reprezinte la Curtea de Imigrare, deși va trebui să plătiți pentru acel avocat. Un avocat vă poate ajuta să analizați legea în favoarea dumneavoastră, să adunați dovezi, să pregătiți martori și să-i prezentați judecătorului și să vă apere în instanțele de judecată.  

Descarcă ediția online din ianuarie aici.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments