Sute de cetățeni s-au adunat azi la un protest în fața mai multor instituții publice la Chișinău, susținut de partidele PAS și DA. Oamenii au scandat „Dodon, nu uita ai şi tu celula ta”, „Jos dictatura”, “Nu mințiți poporul cu televizorul!”

Oamenii au pornit spre spre sediul PSRM, Procuratura Generală, Reşedinţa de stat a Preşedintelui, Ministerul Afacerilor Interne, sediul PD.

Mii de oameni au scandat şi „Armata rusă afară!” în momentul în care a trecut pe lângă Ambasada Rusiei la Chişinău, şi „Nu CNA, vrem DNA”, când au trecut pe lângă sediul Centrului Naţional Anticorupţie.

“Am propus legea lustraţiei extinse, nu doar cea legată de regimul comunist, dar şi cel neocomonust, astfel ca cei care s-au făcut vinovaţi de spălătoriile de miliarde, de furtul din sistemul bancar să nu aibă voie să ocupe nici măcar funcţia de portar la o instituţie publică”, a adăugat liderul Platformei DA.

Oamenii au avut și un mesaj si pentru Igor Dodon, când au ajuns la sediul socialiştilor. Aceștia l-au acuzat pe şeful statului şi partidul pe care îl conduce de trădare. „Dodon a trădat, a fost scos în stradă contra cost”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase de pe scările sediului PSRM. „Dodon nu e preşedintele nostru, e preşedintele lui Plahotniuc. Jos, Dodon”, a adăugat şi Maia Sandu.

“Avem obligaţia morală faţă de oameni să nu cedăm , să merge înainte. Mai devreme sau mai târziu. Această creatură Plahotniuc-Dodon va cădea, nimic nu este veşnic tot răul are un sfârşit”, a declarat Andrei Năstase.

Protestatarii au semnat și o rezoluție prin care au cerut ca membrii PD, PSRM, PPEM și toți alți deputași care au susținut sistemul mixt să le fie interzisă intrarea în UE până la abrogarea acestei legi.

„Aceşti corupţi ne-au furat la alegerile prezidenţiale, acum vor să ne fure şi la parlamentarele din 2018. Au schimbat legea pentru că Plahotnic şi Dodon vor să rămână la putere. Noi nu avem banii lor, dar suntem puternici când ne adunăm şi luptă pentru acelaşi lucru, ca oamenii cinstiţi să muncească în această ţară”, a declarat preşedinta PAS, Maia Sandu.

La 20 iulie curent, 74 de deputați au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar peste câteva ore, această lege a fost promulgată de șeful statului, Igor Dodon. Pe 21 iulie, legea a apărut în Monitorul oficial.

Comments

comments