A fost repusă pe rol cauza ce vizează trei magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie

2
1498
imagine simbol
imagine simbol

Un nou episod în dosarul Aroma Floris, în care trei judecători de la Curtea Supremă de Justiţie au decis că statul trebuie să plătească o datorie privată de peste patru milioane de lei, relatează Jurnal TV. 

Instanţa a hotărât să repună pe rol cauza ce vizează iniţierea urmării penale a magistraţilor Ion Druţă, Iulia Sîrcu şi Valentina Clevadî în urma unei solicitări a avocatului Andrei Năstase. Reclamantul a invocat mai multe nereguli în cazul completului care a dispus anterior scoaterea de pe rol a dosarului.

Pe durata şedinţei, preşedintele completului de judecată a interzis înregistrările video, permiţându-le doar pe cele audio. Avocatul lui Andrei Năstase a solicitat instanţei să repună cauza pe rol pentru ca demersul de iniţiere a urmăririi penale pe numele judecătorilor CSJ Ion Druţă, Iulia Sîrcu şi Valentina Clevadî să poată fi examinată. Asta după ce un alt complet a hotărât să scoată dosarul de pe rol când reclamantul a lipsit de la o şedinţă din motive de sănătate.

În susţinerea demersului său, avocatul lui Năstase a adus mai multe argumente, inclusiv că decizia a cărei anulare o cere a fost luată de magistraţi care au fost ulterior înlăturaţi de la judecarea cauzei. Reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii a avut un alt demers.

După deliberări, CSJ a decis: „Se admite cererea înaintată de Andrei Năstase cu privire la anularea încheierii Colegiului Curţii Supreme de Justiţie privind scoaterea de pe rol a cererii de chemare în judecată depusă de Andrei Năstase împotriva Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la anularea hotărârii Consiliului din 7 iulie 2015. Deci, instanţa dispune continuarea şedinţei”, a declarat galina stratulat, magistrat Curtea Supremă de Justiţie.

O nouă şedinţă urmează să aibă loc pe 15 aprilie. Precizăm că Andrei Năstase s-a adresat la CSJ după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins solicitarea procurorului general de a permite iniţierea urmării penale pe numele judecătorilor de la CSJ Ion Druţă, Iulia Sîrcu şi Valentina Clevadî, chiar dacă Inspecţia Judiciară a stabilit că magistraţii au greşit.

Cei trei judecători au acceptat cererea unui avocat privind plata din bugetul de stat a unei datorii private de peste patru milioane de lei, solicitare declarată ulterior drept “inadmisibilă” de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Comments

comments