Tipping Pint Show
Tipping Pont Show

Expertul de la Consiliul Atlantic din SUA, Ariel Cohen, a criticat azi dur politicienii corupți din Moldova la una din emisiunile televizate americane, Tipping Point, referindu-se la Vladimir Plahotniuc, care se află în libertate. Jurnalista Liz Wheeler se întreabă de ce SUA ar trebui să fie îngrijorată de ceea ce se petrece în Europa de Est, mai ales în cazul unei țări atât de mici ca Moldova.

Expertul a declarat la o televiziune americană că băncile au fost privatizate și capturate, prin intermediul cărora 16% din PIB au fost spălați și transferați în companiile off-shore, bani care au fost ulterior folosiți în marile scheme rusești de a susține conflictele armate în Siria.

“Toate resursele de gaze se află în mâinile unui singur om, Vlad Plahotniuc, țara este capturată, de aceea Guvernul SUA a pornit o investigare împotriva acestor acte de corupție. Acest politician a golit toate rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei”, a declarat Expertul de la Consiliul Atlantic din SUA, Ariel Cohen.

Expertul a mai explicat că problema cea mai mare este că și banii americani au ajuns în schemele corupte din Moldova, în mâinile oligarhilor, de aceea, SUA trebuie să fie responsabilă pentru monitorizarea acestor resurse.

Declarațiile au fost făcute după vizita fostului procuror anti-corupție, Mihai Goffman, în Washington DC. Mihail Gofman, fostul şef adjunct al Serviciului Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (SPCB), este unul dintre cei mai bogaţi angajaţi de la CNA. Oficial, a declarat o avere de 3,8 milioane de lei, însă în realitate averea sa ar fi de 10 ori mai mare. Ziarul de Garfă a identificat tranzacţiile dubioase pe care le-a făcut acesta la începutul anului 2013.

 

Comments

comments