Spectacol de modă, organizat de Ziua Europei și a României în Los Angeles, 9 mai, 2018

Comunitatea română-americană din Los Angeles a sărbătorit pe 9 mai o seară culturală de excepție, dedicată Zilei Europei și Zilei Independenței României, care a avut loc la Egyptian Theater în Hollywood. 

Este pentru prima oară când Consulatul General al României organizează un spectacol de modă, unde cele mai talentate modele au defilat pe un covor roșu, expuse creațiile de modă ai designerilor români, Maria Lucia Hohan, SYLAND și Eva Culture.

Spectacol de modă, Los Angeles, 9 mai 2018

Evenimentul a culminat cu proiectarea filmului românesc POROROCA, peliculă care a fost înscrisă în cadrul Festivalului de Film European Starring Europe, seara României fiind și seara finală a festivalului care își închide porțile chiar de Ziua Europei.

Spectacol de modă, organizat de Consulatul General al României în Los Angeles, 9 mai 2018

Consulul general al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, a oferit o recepție pentru circa 100 de români din Los Angeles, antreprenori, reprezentanți ai societății civile, actori, profesori, regizori, etc.

Spectacol de modă de Ziua României în Los Angeles, 9 mai 2018

În discursul său a ținut să reamintească despre valorile democratice promovate de Uniunea Europeană și susținerea pe care o primește România din partea Departamentului de Stat al SUA, în special în ultimii 10 ani de apartenenţă la structurile europene, o perioadă de consolidare a democraţiei, de modernizare şi de creştere economică, precum şi de îmbunătăţire vizibilă a vieţii cetăţenilor.

foto: Natalia Ghilascu

“În Uniunea Europeană regăsim libertatea, pacea, iar azi sărbătorim cu speranță că în viitor cetățenii români vor resimți cu adevărat valorile democratice acasă. În special, această zi semnifică pentru noi, românii, solidaritatea, unitatea și mândria națională”.

foto: Moldova Times, Hollywood, 9 mai 2018. Spectacol de modă de Ziua României

Cosmin Dumitrescu a mai declarat că este ocazie minunată de a aduce mulțumiri ostașilor care servesc interesele țării noastre. “Nimeni nu le poate răpi patriotismul, curajul, speranța și sacrificiul de care au dat dovadă. Mai mult ca atât, atrocitățile comuniste au determinat România să devină și mai puternică în aspirațiile sale de a deveni o țară liberă și fericită, iar cetățenii români au demonstrat că pot fi puternici, că pot deveni azi un partener strategic și de încredere pentru UE, NATO”.

foto: Moldova Times, 9 mai 2018, Los Angeles, Hollywood

La eveniment au participat și oficialități americane, Anastasia Beverly Hills, Quantakinnetic Holdings LLC, Simona & Adrian Bot, Ask Dr. Sanda, Aqua Carpatica, Stefania Magidson – Blue Heron Foundation, Honey & Be, Jacob Segal.

De 9 mai, românii au sărbătorit Ziua Europei și Independenței României în anul Centenarului Marii Uniri, la împlinirea a 141 de ani de la Proclamația de Independență a României din 9 mai 1877.

Comments

comments