sursa: Facebook. Masina accidentată a președintelui Moldovei, Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a fost implicat duminică, 9 septembrie, într-un accident rutier. Mașina în care se deplasa șeful statului și familia sa s-a răsturnat în urma ciocnirii cu un autocamion, în timp ce se deplasa în coloană oficială pe traseul Strășeni-Călărași. Șeful statului, mama sa și unul dintre feciorii săi au avut nevoie de îngrijiri medicale. În mașină se mai afla soția șefului statului, relatează portalul anticoruptie.md

Serviciului Protecție și Pază de Stat  a comunicast presei că starea lui Igor Dodon este satisfăcătoare, el alegându-se cu câteva zgârieturi și vânătăi.

Poliția a anunțat că automobilele din cortegiul oficial, care se deplasau regulamentar, au fost tamponate de un autocamion ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. „Două mașini din coloana oficială a președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului”, scrie IGP pe pagina oficială de pe Facebook.

Potrivit unor surse, doar mama președintelui a avut nevoe de îngrijiri medicale. fiind transportată la Spitalul de Urgență. Femeia ar fi suferit fracturi și se află în îngrijirea medicilor.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea, care a postat pe rețelele de socializare înregistrări video cu momentul impactului, a scris pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba de o tentativă de omor, dar nu de un simplu accident. Din imagini se vede cum furgoneta a intrat pe contrasens și a lovit în plin cortegiul președintelui.

Experți în domeniu spin că dacă cortegiul oficial se deplasa regulamentar, mașina în care se afla șeful statului  trebuia să fie protejată de mașini ale Serviciului de protecție și pază de stat (SPPS) și ale Inspectoratului Național de Poliție (INP). „Conform procedurii coloana oficială este compusă din mai multe automobile a SPPS și a batalionului special al INP. Prima e mașină INP cu girafa la o distanta de 200 metri de la coloana. A doua tot a INP, a treia a SPPS, a patra e mașina persoanei protejate și la urma încă una a SPPS”, scrie expertul Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook. înregistrările video de la mașinile din capul coloanei ar trebui să facă lumină în acest caz, precizează expertul.

Comments

comments