Alexandra Popescu York, designer român în NYC

Manhattan este pur și simplu încântat de noile colecții prezentate azi și maîine de designerul de top român, Alexandra Popescu-York. Două noi colecții de lux la Show-ul Arts Hearst Fashion și Couture Fashion Week New York, care se află la cea de-a X-a ediție, combină elemente avangardiste și accesorii sofisticate, prin care artista transmite emoții și reușește să uimească publicul de fiecare dată, relatează Moldova Times.

Românca și-a lansat o nouă colecție de rochii luxoase “Desire” și impresionează publicul prin creațiile sale de modă cu detalii de-a dreptul magnetice, alege materiale rare, machiaj extrem de strălucitor, coafuri remarcabile și accesorii, cum ar fi bijuterii și cristale încrustate pe îmbrăcăminte.   

Publicul din New York a admirat și cele două picturi uimitoare, întitulat “Desire”, după colecția ei de couture, iar al doilea a fost făcut pentru fondatorul și producătorul CFW Andres Aquino, unul dintre cei mai mari fani ai săi.

Influența de-a lungul secolelor și a tendințelor din artă au fost văzute în articolele și costumele create de Alexandra Popescu-York, parte a unui proces creativ în care originalitatea este forța motrice primară. Colecțiile ei de modă, precum și pânzele, sunt imaginative și originale, fără nicio restricție, atât în expresivitatea lor, cât și în alegerea materialelor. Eleganța în modă este văzută ca un act de simplificare, renunțare și, în final, eliminare. Când moda devine parte a unui spectacol, cum este cazul lucrării Popescu-York, recursul este cumulat.

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat design de modă și artă plastică la Universitatea de Arte din București. Ajunsă în SUA de mai bine de zece ani, are o experiență impresionantă de colecții expuse la spectacolele și expozițiile de modă naționale și internaționale. Astfel, Alexandra și-a propus să se implice și mai mult în promovarea României în lume.

În prezent, Alexandra este una dintre cele mai respectați designeri din săptămâna modei, pentru că oferă un preț excelent pentru originalitate. Pentru fiecare show, ea prezintă un nou concept și creații personale. Ea crede că pentru un designer, cel mai important lucru este că produsul să se marcheze prin originalitate. “Autenticitatea este din ce în ce mai rară în lumea modei”, spune creatoarea de modă.

Cu primele colecții de modă pe care le-a lansat, Alexandra a fost apreciată de oameni valoroși în domeniul modei și a fost invitată să-și prezinte creațiile la “Fashion Week”, în New York. Timp de aproape zece ani, ea și-a investit tot timpul și resursele pentru a se dezvolta atât ca designer, cât și ca artistă, și creează colecții cu mare impact artistic și social.

Alexandra Popescu-York collection at New York Fashion Week powered by Art Hearts Fashion

Posted by Alexandra Popescu-York on Saturday, September 8, 2018

 

Istoria de succes a Alexandrei Popescu York va putea fi urmărită pe paginile revistei HORA in America în ediția octombrie. Până atunci, fiți pe fază și abonați-vă din timp la revistele online sau tipar.

Comments

comments