imagine simbol

După obținerea green-cardului, familia Soltan s-a văzut în San Francisco la vârsta de 50 de ani, de unde au luat viața de la capăt. Pentru a fi mai aproape de copii, au învățat o limbă nouă, au început a conduce pe autostrăzile din SUA, dar și mai important, și-au descoperit talentele și au înființat o mică afacere online pentru bijuterii meșterite manual. La Claire Jewelry sunt acum la mare căutare pe piața americană, relatează revista HORA in America.

”Visurile se împlinesc chiar și atunci când uiți de ele. Cam așa am ajuns și eu cu soțul în SUA. Fiicele mele și-au încercat norocul la Loteria Green Card, și în aplicație ne-au adăugat și pe noi. Timp de opt ani participaseră la această loterie, iar eu nu mă prea interesam despre rezultatele concursului, pentru că mi se părea ceva ireal. În cele din urmă, copiii mei au ajuns în SUA prin intermediul altor programe.

În primăvara anului trecut, i-am vizitat pentru prima data în SUA. Dacă voi zice că ne șocam la fiecare pas, ar fi prea puțin…era destul să ieși în stradă ca să-ți dai seama că nu înțelegi pe ce lume te afli. Am vizitat multe locuri interesante, am avut multe emoții și foarte multe întrebări. După cinci săptămâni, ne-am întors  acasă ca să ne continuăm viața în ritmul nostru obișnuit. La scurt timp după revenire, plină de emoții de nici nu putea vorbi, fiica noastră ne-a sunat să ne spună că soțul meu a câștigat green-cardul!

Copiii noștri s-au bucurat foarte mult că vom locui aproape, dar noi ne-am pierdut cu firea. Ne-am pornim la un drum atât de lung la vârsta noastră înaintată. Ne-am lăsat căsuța dragă și pământul natal pentru că ne-am dorit să fim alături de familia noastră. Așa am ajuns noi în SUA.

Una e să te afli aici în vizită, și alta e să te muți cu traiul, mai ales că nu mai ești la 20-30 de ani. Nu ne-am dorit să trăim pe umerii copiilor. Ne gândeam cum am putea supraviețui independent, să ne putem întreține singuri, să închiriem un apartament, să procurăm un automobil și să începem să ne bucurăm și noi de viață. Am înaintat toate documentele necesare, am susținut examenul pentru permisul de conducere, ne-am înscris la școala de studiere a limbii engleze și am început să ne căutăm de lucru în San Francisco.

Bijuterii meșterite de familia Soltan

La această etapă, mi-am adus aminte de unul din hobby – de a confecționa bijuterie textilă. Este un hobby foarte frumos, pe care îl fac cu multă dragoste. Confecționez bijuterii frumoase pentru doamne și domnișoare, care doresc să poarte accesorii deosebite. Răscolesc internetul în căutarea surselor de inspirație și dau frâu liber fanteziei… Am început să caut produsele și instrumentele necesare, și am pornit o afacere. După fiecare colier sau cercei confecționați, următoarele devin tot mai frumoase. Nu m-am gândit vreodată că sunt capabilă de a meșteri lucruri frumoase și neobișnuite.

În scurt timp, am acumulat o colecție de bijuterii textile. Copiii m-au susținut să deschid un magazin online pe Etsy.com – LaClaire Jewelry și o pagina pe Facebook, cu același nume. Acum, toate eforturile noastre sunt orientate ca să dezvoltăm o linie de design și să confecționăm produse noi. Avem deja și câteva comenzi și ne mândrim de primul succes. Vom participa în curând la un festival de cultură și artă în Saratoga, California, unde vom expune pentru prima dată bijuteriile LaClaire Jewelry. Sperăm să avem succes.

Mi-am propus să ofer tuturor doamnelor să poarte o bijuterie deosebită, individualizată și feminină. Îmi doresc să deschid o afacere mică și să promovez lucrurile frumoase. Din generație în generație, din neam în neam, ne rămân obiecte meșterite manual de mamele, bunicile, străbunicile noastre, pe care le păstrăm cu mare grijă și dragoste, și le transmitem, la rândul nostru, copiilor noștri. Vizitați magazinul meu și savurați creațiile meștenite cu multă dragoste. etsy.com/shop/LaClaireJewelry

Sursa: HORA in America

Descarcă gratuit ediția noiembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments