Premiul “Heart and Hands” i-a revenit în acest an Elenei Ceban, o tânără din Chișinău, care s-a stabilit de opt ani cu traiul în Massachusetts. Talentele și munca ei au fost recunoscute de către juriul statului în care locuiește, în primul rând, pentru aptitudinile de a fi cel mai bun manager în serviciile sociale pentru vârstnici. La doar un an de experiență în comunitatea pentru vârstnici, Lasell Village, Massachusetts, a cucerit ușor inimile acelora care au nominalizat-o. Premiul este acordat profesioniștilor care demonstrează relații excepționale cu clienții și oferă o calitate sporită pentru viața acestora, informează revista HORA in America.

Elena Ceban

“Creativitatea și compasiunea Elenei nu cunoaște limite. În rolul de manager al studiourilor Lasell, Elena a depășit descrierea postului de îngrijire a locuitorilor și a găsit noi modalități de a integra studiourile în cele mai mari comunități Lasell și Newton. Când Elena intră într-o cameră, ea emană o strălucire instantanee. Ea îi numește pe toți cei care trăiesc în apartamentele bătrânilor “prieteni”, în loc să folosească termenul de rezident. Când Elena vorbește despre munca sa, ești cuprins de emoții, pentru că nu se poate opri să nu îmbrățișeze pe toți prietenii ei. Dar ceea ce se remarcă cu adevărat este spiritul ei pentru inovație”, așa a fost prezentată Elena Ceban la ceremonia de decernare a premiilor din luna precedentă.

A absolvit studiile la Universitatea Ion Creangă, unde a învățat limbile străine, engleza și germana. “Am venit în Statele Unite împreună cu soțul meu în 2010, datorită loteriei Green Card. Sunt licențiată în filologie, engleză și am, de asemenea, o diplomă de master în Managementul Educațional, iar acum urmez studiile de Masterat în Administrarea Afacerilor. Primul meu job a fost în domeniul îngrijirii geriatrice, am lucrat ca asistent de activitate, apoi am ajuns director de activități și acum sunt manager la Lasell Studios”.

imagine simbol

Elena Ceban se simte fericită printre cei șase mii de membri ai organizației non-profit “Leading Age”, alături de alte organizații care reprezintă întregul domeniu al serviciilor de îmbătrânire, printre care 38 de parteneri de stat, iar Massachusetts este unul dintre aceștia. La fel, organizația se bucură de popularitate printre sute de întreprinderi, grupuri de consumatori, fundații și parteneri de cercetare. Epoca de vârf este, de asemenea, o parte a rețelei de îmbătrânire globală (fostă IAHSA), care cuprinde 30 de țări din întreaga lume.

Tânăra a dezvoltat și un curs dedicat tematicii cum e să trăiești și să înveți cu demență, care este predat la facultate și apoi aplicat în practică în studiourile Lassel. “Am lucrat mai mult de un an în calitate de Manager la Memory Unit pentru Lasell Studios, sponsorizată de  Lasell College, care găzduiește 225 de locuitori independenți în complexul de apartamente.

imagine simbol

Lasell Village oferă, de asemenea, servicii de întreținere (Lasell Studios), servicii de reabilitare pe termen scurt și asistență medicală pe termen lung. Promovează un stil de viață activ, îmbogățit intelectual, astfel, Lasell Village este o comunitate pentru cei pensionați, prima în America, după calitatea și oportunitățile oferite”, se laudă Elena.

Supraveghează și gestionează munca a 12 angajați. “Unitatea noastră este o îngrijire de 24 de ore pe zi, cu 9 locuitori care locuiesc în apartamente studio individuale.” Am reușit să creez o mulțime de parteneriate cu comunitățile locale, cum ar fi școlile publice Newton și Centrul Carol pentru persoanele nevăzătoare. Avem studenți care vin din aceste centre și urmează un stagiu în studiouri”.

Mulți își continuă experiența de învățare, aceștia iau cursuri de artă, literatură, istorie, de asemenea, cei care își pot permite, pot cumpăra apartamente. Este o comunitate uimitoare, cu o mulțime de oameni inteligenți și înțelepți care s-au pensionat după ce au activat drept doctori, avocați, se regăsesc și profesori de la Harvard, artiști, etc.

Sursa: HORA in America

Descarcă gratuit ediția noiembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments