Pentru Anna Maria Candraman, visul de a ajunge în New York a devenit realitate acum 6 ani când viața ei a luat o întorsătură de 360 grade. De atunci s-a îndrăgostit de această metropolă, cutreieră zilnic străzile aglomerate pe tocuri înalte și îmbrăcată la patru ace! A lansat chiar și o piesă despre orașul care a găzduit-o pentru atâția ani “New York Used to Feel Like home”. Videoclipul piesei are deja peste 50.000 vizualizări pe Youtube și ne face o scurtă călătorie prin cele mai frumoase locuri din metropola care nu doarme niciodată, relatează HORA in America. 

Anna Maria Candraman, NYC

New York nu înseamnă numai distracții și viață de noapte. Este o junglă în care fiecare se zbate și se grăbește să reușească ceva. Pentru mine a însemnat multă muncă ca sa pot dormi liniștită azi. Acum mă odihnesc, ca după război. Ca să trăiești din plin aici trebuie să-ți permiți și să meriți.  Dacă aș putea întoarce timpul și aș ști la ce riscuri mă expun venind în SUA singură sau știind cât de greu îmi va fi, nu aș mai fi venit. I made it! Cum era vorba cântecului: “If you make it in New York, you can make it anywhere.”

Cum puteți obține o viză de imigrant în SUA pentru soț/soție, copii, părinti?

Am obținut green cardul fără sa fi vrut sau măcar să fi aplicat cu bună știință. Până la urmă, am ajuns și a fost foarte greu să realizez că odată ajunsă aici, sunt singură într-un oraș foarte mare în care habar nu am ce fac. Nu mai sunt alături părinții, prietenii, nu ai pe nimeni. Fără o experiență de viață, fără să cunosc multe, a trebuit să le învăț pe toate și să fiu tare.Nu cunoșteam deloc engleză când am ajuns aici.

Am învățat un pic mai mult decât mă așteptam. Așa că am făcut următoarele: Jurnalism. Real Estate. Modeling. Marketing. Notar. Blogging și Finanțe. Aceste meserii, la prima vedere, par să nu aibă nicio legătură, dar toate la un loc, m-au ajutat! După multe nopți nedormite și multe studii, am luat câteva licențe și acum sunt financial advisor la o instituție financiară.

La Chișinău am făcut școala de muzică și am lăsat totul balta când m-am mutat în New York, dar talentul și pasiunea nu dispare niciodată. Am avut șansa să colaborez cu un producător foarte cunoscut de la Bollywood, India. A fost fascinat de timbrul vocii mele și a scris o piesă pentru mine “New York Used to Feel Like Home”.

A fost un proiect foarte frumos, de care suntem mândri cu toții, întreaga echipă care a lucrat la video, sunet și voce. Piesa a avut un succes neașteptat, mai ales în India. Și de fiecare dată când o aud întâmplator pe stradă sau la radio, parcă am fluturi în stomac.

Am înțeles că succesul nu este garantat nicăieri în lume. Totul depinde de dorința pe care o ai, munca pe care o depui și aspirațiile tale pentru viață. Dacă te limitezi sau îți este lene sa înveți, să evoluezi, să te manifești, nici măcar lumina de la capătul tunelului nu o văd pentru o astfel de atitudine. Muncă și determinare, ăștia sunt pașii.

Prefer să fiu în compania oamenilor care au pasiuni și aspirații mari de la viață, de la care am ce învăța, care mă inspiră și mă motivează. Evit oamenii care nu au niciun drum în viață, care nu vor mai mult de la ei înșiși, care aleg să stea pe canapea în loc să se implice într-un proiect.

colecție personală, Anna Maria Candraman

În afară de muzică, am inspirație să scriu despre vestimentație pe blog. Vara trecută mi-am luat inima în dinți și am decis să lansez “The Luxe Reader” (www.theluxereader.com). Acolo încalț pantofii cu toc înalt, cel mai frumos costum și vă povestesc despre un stil de viața excentric în New York. Așa am început să primesc oferte pentru colaborări cu diverse branduri încă înainte să lansez website-ul oficial.

LILIAC BAND sparge cortina prin muzică și dedicație de familie

Oamenii care mă urmăresc sunt interesați de lucrurile pe care le fac. Le place stilul pe care îl abordez, vor să cunoască de unde cumpăr și cât de accesibile sunt hainele sau pantofii pe care îi port. “The Luxe Reader” nu este doar despre lux, dar și despre accesibilitate. Acolo scriu despre colaborările pe care le am cu diferite branduri, acolo sunt alerte cu tot felul de reduceri sau cupoane.

Meseria pe care o practic acum mă obligă să fiu îmbrăcată zilnic la patru ace. Când ești în pană de idei și nu mai știi cu ce să te îmbraci, atunci intervin eu. Întotdeauna o să vin cu o nouă idee, o altă culoare, o nouă rochie, un alt costum. Alți pantofi, cu toc mai înalt sau poate chiar fără toc. Nu aș fi ajuns să fac dintr-o obișnuință – o meserie, fără voi, cei care mă urmăriți și împărtășiți cu mine aceeași pasiune pentru tocuri înalte, corporate style și luxurious lifestyle.

Sursa: HORA in America

Autor: Anna Panovici

Descarcă gratuit ediția decembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments