Liliac Band, Los Angeles

De douăzeci de ani, Florin și Nineta Cristea locuiesc în Los Angeles, ani în care și-au dedicat viața celor cinci copii, ca să-și poată realiza visele muzicale. Florin din Cluj Napoca, iar Nineta din Caransebeș, au emigrat pe căi diferite în SUA, iar America i-a unit inimile ca să zidească cea mai prețioasă capodoperă a lor, Liliac Band.

Este de necrezut, toți copiii lor fac parte din formația heavy rock metal, în pofida faptului că ambii au crescut într-un stil de viață destul de religios. Trăiesc același vis, cântă aceeași muzică și lucrează împreună ca o adevărată echipă, de dimineață până seară, să scoată primul album. Următorul pas este să prezinte piesele în afara granițelor californiene.

De la înființarea trupei Liliac, coșmarul lor continuă de trei ani, mai ales pentru comunitatea religioasă, unde sunt priviți drept oile negre, în schimb, nimeni nu le poate răpi fericirea pe care o simt de fiecare dată când o întreagă familie concertează și strunele chitarelor, pur și simplu, se rup de euforie. Dacă nu ai ascultat încă piesa originală a formației Liliac “Chain of Thorns”, merită să o asculți pe canalul de Youtube Liliac Band, pentru a-ți da seama despre dedicația celor cinci tineri, care au format o trupă de rock în Los Angeles.

New York-ul văzut  de la înălțime, cu Anna Maria Candraman

Este un clip video despre Liliac, lansat de curând și care a atras admirația fanilor formației. Florin Cristea deține un studiou de înregistrări, viața lui este muzica și familia, se simte împlinit să producă și să înregistreze propriile melodii ale copiilor săi, care se mândresc cu el. A reușit să le ofere un model unic de afacere și creație, aducând drept exemplu propria sa carieră.  

Samuel este băiatul cel mai mare, la 19 de ani este unul dintre puținii chitariști care  poate sa emită pe Randy Rhoads, îi place la nebunie chitara electrică. În primele sale zile în calitate de interpret stradal, a devenit personificatorul ideal al lui Michael Jackson, și reușește să distreze mulțimea fără mari eforturi. El este motorul și creierul producției video a formației Liliac.

Liliac Band

“Ceea ce mă pasionează cel mai mult este să concertez împreună cu familia și să le transmit celor din jur unde pline de fericire. Îmi doresc ca muzica noastră să devină populară și să fie ascultată în hiturile de la radio. Ne place să producem muzică, asta este parte din viața noastră”, ne explică Sam.

Tânăra familie se vede cu vise mari pe lângă eforturile zilnice pe care le depun în dezvoltarea acestei formații, și anume acela de a cuceri o lume întreagă prin muzică, iar copiii doresc să poată să călătorească în diverse țări ca o formație bine conturată, care să aducă faimă și succes.

Abigail are 18 ani, cântă la tobe, iar înainte de a fi cunoscută cu stilul de muzică, a fost o studentă rezervată și liniștită, centrată pe matematică și astronomie, cu vise de o zi, care călătoresc pe Marte. După ce l-a descoperit pe Roger Taylor, bateristul trupei Queen, Aby a depus toate eforturile pentru a studia muzica clasică de rock și metal. Astăzi ea este cea mai proeminentă membră a echipei, care bate tobele în Los Angeles, CA.

Cum puteți obține o viză de imigrant în SUA pentru soț/soție, copii, părinti?

Și Melody care aspiră la vise mari este vocalul trupei Liliac și iubește basul de mică. Ea este mândră să fie parte din aceeași formație. “Este o echipă unică, pentru că suntem o familie unită, iar muzica ne unește și mai mult. Ne place Rock & Roll și mă văd pe marile scene. Acest vis ne face mai puternici și este realizabil pentru că noi nu ne vom despărți vreodată”, ne spune tânăra la cei 16 ani.

Ethan are 12 ani, este și el chitarist, emoționat de fiecare dată când primește aplauze de la trecători, îi place mulțimea și asta îl face să se simtă popular. “În plus, ne câștigăm propriul ban, muzica este pasiunea mea și abia aștept să mergem în turnee în întreaga lume,” ne mărturisește Ethan plin de entuziasm.  

Liliac Band

Justin este cel mai mic membru al formației, are 10 ani și înțelege că s-a născut cu această pasiune pentru muzică. Este fericit să cânte la clape și să transmită audienței energia pozitivă prin muzică. “Pot să-i iau un dragon cu barbă și nu pot să aștept până nu o fac. Mă văd în 5 ani într-o casă mare, cu dragoni cu barbă, cântând și călătorind în turnee, colaborând cu alte formații și ascultându-ne piesele preferate la radio”.

Nineta Cristea, mama copiilor, se simte fericită când casa e plină de muzică și este înconjurată de talente. La început, mergeam cu întreaga familie la Santa Monica Pier, unde copiii dansau și cântau. În una din zile, am decis să înregistrăm vocea fiicei noastre, Melody, și am observat că i se potrivește muzica rock, iar după asta, fiecare și-a ales un instrument și așa am început să construim această formație. Cred că fiecare dintre ei are auz muzical foarte bun, pentru că de mici au crescut cu muzică“, ne explică Nineta.

Instrumentele au fost alese cu grijă de către Florin Cristea, tatăl copiilor, producător muzical, care conduce și dezvoltă fiecare talent al formației. Florin a reușit să pună bazele unei școli bune de muzică, într-o atmosferă de studiou improvizat chiar acasă, unde formația intră în repetiții zilnice de circa doua la șase ore.

“Prestația care a ajuns la apogeu este aceea concertată împreună cu Steward Copeland, toboșarul unei formații britanice numita The Police, iar piesa care au cântat-o împreună, “Not Afraid”, este o compozițiie originală a trupei Liliac. A fost cea mai frumoasă amintire din viața tinerilor rockeri. Influența majoră a fiicei Melody este vocea lui Ronnie James Dio în formația Dio și o mulțime de oameni spun că suna similar cu Lzzy Hale de la Halestorm.

Liliac Band

Chitariștii preferați ai lui Samuel sunt chitariști legende  precum Randy Rhodes, Richie Kotzen, Paul Gilbert, Eddie Van Halen. Toboșarii preferați ale lui Abigail sunt Roger Taylor de la Queen, Dave Grohl de la Nirvanna și Taylor Hawkins de la Foo Fighters”, povestește Florin Cristea.

Recent, talentele tinerilor au fost descoperite cu ușurință de o echipă de profesioniști, datorită căreia, din Octombrie, vor merge regulat la repetițiile unui show muzical televizat pentru CBS, Foarte curând, tinerii formației vor putea fi priviți și pe ecranele televizate, iar visul lor de a cuceri lumea prin muzică și pasiune de abia începe.

Sursa: HORA in America

Autor: Natalia Ghilașcu

Descarcă gratuit ediția decembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments