Nivelul testosteronului vs sex drive

1680

Patru Metode dovedite stiintific, pentru a creste nivelul testosteronului in mod natural. Testosteronul este un subiect important pentru barbati, dar si pentru femei. Ambele sexe au acest hormon, dar in cantitati si raport diferit.

Testosteronul este important pentru densitatea oaselor, stare pozitiva, sex drive, masa musculara si forta fizica,este valabil pentru ambele sexe. Un nivel ridicat al testosteronului previne imbolnavirea si chiar cancerul. Multi oameni, printre care se gasesc si doctori, sunt constienti de beneficiile nivelului optimal de testosteron. Din nefericire, multa lume cauta solutii rapide, de cele mai multe ori din exterior: injectii, crema si pastile

Dieta pentru optimizarea nivelului de Testosteron in organism!

Ceia Ce Mancam este la fel de important ca ceia ce NU Mancam, mancarea ne controleaza hormonii !!!

 Proteinele: 25-35%  consumul zilnic.                                                                    Ouale, Pestele si carnea de vita reprezinta o sursa de proteine foarte buna. Este indicat sa consumati oua zilnic. Colesterolul este folosit la producerea testosteronului si ai altor hormoni sexuali importanti.

imagine simbol
imagine simbol

Doua sau trei oua pe zi este perfect in regula, nivelul colesterolului in organism NU va creste. Ce ai auzit tu despre galbenusurile oulelor este un mit, in cea mai mare parte.  Este important sa mancam oua de casa/organice, in nici intr-un caz oua ieftine de proasta calitate.  Incercati sa consumati oua crude, daca nu puteti, lasati galbenusul un pic moale.   Nu consumati soia! Cauzeaza o crestere a nivelului de estrogen!

Carbrohidratii 40-50% dieta zilnica

Carbrohidrati sanatosi: Legume, fructe, fasole, (orez alb in cantitati mici).

Eliminati sau reduceti: Zaharurile, carbrohidratii artificiali, mancarea procesata (chipsuri, pasta, paine etc.)

GRASIMILE ! grasimile sanatoase 25-30% dieta zilnica

Grasimile ajuta la producerea multor hormoni sexuali, inclusiv testosteronul. Grasimi BUNE:  Ulei de cocos (pt prajit, salate), ulei de canepa, avocado, nuci/seminte si galbenusul de ou.

Exercitiul potrivit: Tipul exercitiului are un efect important asupra hormonilor, pozitiv SAU negativ, Ridicatul de greutati mari (6-10 repetari) cresc nivelul testosteronului. Elimina sedintele intense de cardio, alergatul de exemplu scade nivelul Testosteronului si creste nivelul cortezolului (hormonul stresului). Este mai indicat sa iesi la o plimbare lejera de 30 min prin parc, decat sa alergi.

 Gestionarea stresului si odihna

Somnul este foarte important! Un pui de somn de 20min din timpul zilei poate face minuni. Multi dintre noi nu beneficiaza de anumite vitamine si minerale. Simtete tanar, plin de energie, creste-ti masa musculara, reduceti marimea taliei. Toate acestea le puteti obtine prin cresterea testosteronului in mod natural, prin alimentatie corecta.

Cateva, dintre remediile din plante care s-au dovedit eficiente pentru cresterea nivelului de testosteron in organism: Testofen Fenugreek Extract,  Avena sativa Extra, Maca Root, Bulgarian Pro- Tribulus tm Terrestris Extract, Stinging Nettle, L-Arginine, Zinc + Copper

Concluzie:

Reducerea stresului, miscarea fizica si alimentatia corecta dureaza. Aveti rabdare! Implementati mici schimbari in rutina zilnica si ve-ti dobandi obiceiuri sanatoase in doar cateva saptamani, un corp mai sanatos si un nivel al testosteronului optimal.  Veti putea simti beneficiile acestei diete in doar cateva zile. Merita sa incercati!

Nivelul testosteronului vs sex drive, studiu dr. Sam Robbins

Comments

comments