Cetățenii moldoveni din California s-au mobilizat de-a binelea la alegerile parlamentare și culmea, au avut parte de surprize chiar în cabinele de vot!  Dragobetele au sosit în secția de votare din Sacramento, unde au decis să voteze doi miri din satul Cotiujenii Mari, Șoldănești, stabiliți cu traiul în acest oraș. 

Legenda spune că atunci când păsările pornesc trilurile lor însuflețite, îndrăgostiții încep sărbătoarea iubirii lor și a primăverii. Mai mult, tradiția spune că “Dragobetele sărută fetele”, aceasta fiind ziua perfectă pentru o tânără fată să primească primul ei sărut!

Cei doi tineri însurăței i-au susprins cu prezența pe alegători și pe membrii comisiei din această secție de vot. Aceștia au poposit cu o mașină de toată admirația, cu numere de înregistrare foarte actuale pentru R. Moldova, RM G 02. Mirii au decis ca ziua nunții să coincidă cu Ziua Dragobetelor, 24 feruarie, dar vor avea acum o amintire frumoasă și în ziua alegerilor parlamentare.

Tinerii însurăței alături de Oleg Binzar

Este vorba despre Cristina Grozavu și Adrian Tumuruc, originar din Cotiujenii Mari, și stabilit cu traiul în Sacramento. Ambii au fost îmbrăcați în costume minunate de miri și au reușit să atragă admirația și atenția multor alegători. Și candidatul independent, Oleg Binzar, prezent la această secție de vot, nu a ezitat să pozeze în amintirea acestui triplu eveniment important din viața mirilor.

Până la ora 6 pm, în Sacramento s-au înregistrat la vot peste 400 de alegători. În acest an, diaspora din cele 12 orașe unde vor fi deschise secțiile de votare, New York, Washington DC, Atlanta, Minneapolis, Chicago, Sacramento, Seattle, Raleigh (NC), Spokane (WA), Portland (OR), Asheville (NC), Springfield (MA), își va prelua rolul de gazdă primitoare, iar la alegerile viitoare, speră ca acest număr să crească la cel puțin 20.

Să nu uităm că Dragobetele rămâne una dintre tradițiile românești autentice, ilustrând importanța prezenței sentimentului de dragoste în viețile noastre, indiferent care va fi rezultatul acestor alegeri!

Reprezentanții diasporei din SUA și-ar dori să încheie pe o notă pozitivă ziua de alegeri, în pofida tuturor lacunelor din sistemul electoral și a piedicilor ca să nu voteze masiv în SUA. Administratorii celui mai activ grup despre alegeri, Adoptă o Circumscripție 51, au îndemnat moldovenii din SUA să se implice într-un proces consultativ pentru a putea obține dreptul la vot și a avea secții de votare cu adevărat reprezentative în SUA. 

Moldova Times le urează celor doi miri Casă de Piatră și multă dragoste în noua familie!

Dragobetele în secțiile de votare. Cine pe cine va săruta?!

 

Comments

comments