Viorel Savva, candidat independent

După ce a anunțat că își retrage candidatura din cursa electorală, Viorel Savva a revenit în campania din Circumscripția Nr.51, din motiv că legislația electorală presupune retragerea oricărei candidaturi în decurs de 14 zile înainte de alegeri. Așa cum acest termen a expirat, Viorel Savva este nevoit să revină în cursă și să continue lupta. 

„Cred că sunt oameni mai buni care merită să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova”, a spus acesta într-un video publicat pe pagina sa de Facebook. Savva și-a rupt legitimația de candidat la alegeri în intervenția sa live de pe Facebook și s-a arătat indignat de starea de lucruri de acasă, unde nu mai vrea să revină și să servească unui regim mafiot care a capturat R. Moldova.

Candidatul a mai spus că nu le va spune persoanelor care intenționau să-l voteze pe cine să aleagă în locul lui, dar le va spune pe cine să nu voteze: „Să nu votați oamenii inculți, ingrați, corupți și oricine a fost la «treuca guvernării»”. Mai mult, Viorel Savva le-a spus alegătorilor să nu-l voteze pe candidatul Valeriu Ghilețchi, care dorește cu tot prețul să ajungă Ambasador pe ușa din spate. Potrivit lui Savva, contra-candidatul său nu ar fi fost acceptat în această funcție din simplul motiv că a votat împotriva Legii Egalității.

…Live is liveeee…dacă nu ați apreciat retragerea, sper să apreciați revenirea?!

Posted by Viorel Savva on Monday, February 18, 2019

„Votați pe oricine, numai nu pe Ghilețchi. Nu pentru că eu vreau să fiu deputat, dar pentru că el nu merită să fie deputat”. Ghilețchi trebuia în mod imperativ să se țină de slujba de pastor pe care o deținea în Biserica Baptistă dar nu să se bage în politică și să distrugă imaginea comunității religioase, a spus candidatul.

La rândul său, Valeriu Ghilețchi califică declarația lui Viorel Savva drept un atac nefondat la adresa sa, la care ar fi recurs și alți contracandidați de pe această circumscripție: „Încercările lor de a mă denigra arată nivelul scăzut de cultură politică pe care îl au. Cetățenii noștri de peste Ocean, însă, merită mai mult, merită o reprezentare demnă și eficientă în Parlament, dar și în forurile internaționale”, a comentat Valeriu Ghilețchi pentru TV8.

Viorel Savva este dezamăgit de o campanie plină de răfuieli dintre ceilalți candidați din partea diasporei, iar cearta dintre Dumitru Alaiba (ACUM) și Alin Alexandrin Patron nu arată nimic altceva decât acumularea mai multor voturi pentru Valeriu Ghilețchi și i-a îndemnat la o cooperare, pentru a putea salva R. Moldova de revenirea acelorați politicieni care au dus cetățenii țării să traiască un sentiment de frică și disperare.

Savva este cel care acum doua săptămâni s-a adresat celor care activează în domeniul justiției din Moldova, cerându-le să-i finanțeze campania, pentru că în caz contrar, va dezvălui anumite lucruri fără să spună la cine se referă. După campania electorală, candidatul și-ar dori să publice o carte despre visele și aspirațiile sale, și cel mai probabil va cere azil politic în SUA.

Viorel Savva a fost înregistrat cu nr. 3 pe listă. Pe aceeași circumscripție, a mai fost înregistrat oficial Ghenadie Moroșanu de la PDM (nr.1), Gaik Vartanean de la PSRM (nr.2), Valeriu Ghilețchi, candidat independent (nr.4); Rodica Rusu de la Partidul ȘOR (nr.5); Alexandrin Patron, candidat independent (nr.6); Gheorghi Grozav, candidat independent (nr.7); Dumitru Alaiba de la Blocul electoral ACUM DA PAS (nr.8); Valentin Ganea, candidat independent (nr.9); Oleg Bînzar, candidat independent (nr.10); Roman Palancica, candidat independent (nr.11) și Ana Vasilachi, candidată independentă (nr.12).

Comments

comments