Pe un fondal întunecos și misterios, candidatul la alegerile parlamentare din partea diasporei SUA, Viorel Savva, a declarat în această noapte într-un live pe Facebook că a intrat în această campanie cu scopul de a deconspira fărădelegile care se petrec în R. Moldova. El s-a demascat că ar fi activat în calitate de agent secret al Serviciului Român de Informații Externe și a rămas dezamăgit că idealul Marii Uniri nu s-a produs. 

…Live is liveeee…

Posted by Viorel Savva on Monday, February 18, 2019

Candidatul a dat de înțeles că această veste a fost făcută publică pentru prima oară și pentru membrii familiei lui, care habar nu ar fi avut despre activitatea sa secretă. “Când am fost dezamăgit în cei pe care i-am crezut că își doresc realizarea acestui ideal, nu a mai rămas nimic sfânt. Credeam că voi apropia malurile de Prut, dar nu am obținut decât o demoralizare. Numele codului meu a fost VLAD, pentru că așa au fost jucate cărțile în Moldova”, a declarat Viorel Savva.

Candidatul a decis că acum a venit cel mai potrivit moment pentru a spune lucrurilor pe nume, pentru că fiind pe teritoriul SUA, are mai multă siguranță și poate juca o carte riscantă. “Guvernarea de la București nu este mai bună decât cea de la Chișinău… Când am simțit că nu mai are rost să divulg informațiile, am încercat să-mi găsesc propria siguranță. Am decis să comunic autorităților americane cum corupția afectează viața și traiul moldovenilor zi-de-zi, și poate astfel, autoritățile SUA își vor schimba strategia în relație cu R. Moldova”, a mai adaugat Savva.

Potrivit candidatului, această campanie nu e altceva decât un teatru al absurdului, o modalitate pentru actualii politicieni de a-și legaliza în continuare puterea. “Aș vrea să zic spre finele acestor alegeri: Poporul s-a trezit, Plahotniuc, Moldova nu e a ta, dar a urmașilor noști!”

El speră ca aceste alegeri, în maniera în care au fost organizate, să nu fie recunoscute de UE, România sau SUA. “Eu sunt sigur că administrația Trump va lua atitudine, iar eu vreau să joc această carte, așa cum nu a mai jucat-o nimeni. Moldovenii nu sunt mămăligari. Nimic nu este mai sfânt să lupt înfășurat în tricolor”.   

Viorel Savva s-a retras, după care a revenit în cursa electorală

El crede că oamenii vor continua să plece din această țară, iar Moldova va dispărea de pe harta lumii. “Luptele se dau sub masă, și nu față în față. Regimul Plahotniuc poate fi oprit doar de SUA”.

Viorel Savva a îndemnat alegătorii să voteze pentru partidele unioniste, pentru că doar atunci când se va reuși o majoritate parlamentară de dreapta, necondiționat, se va face și Unirea.

Anterior, Viorel Savva a dat de înțeles că dacă nu va câștiga aceste alegeri, ar putea să ceară azil politic pentru declarațiile care urmează să le facă în această campanie.

Comments

comments