Sticla inteligentă, o soluție inteligentă a unui moldovean de afaceri din Miami

895
Vasile Turcan, Miami, antreprenor

Ai o locuință și vrei să schimbi aspectul ferestrelor mari și deschise, dar care te lasă fără intimitate în birou sau acasă? În special, dacă locuiești într-o zonă aridă, poți găsi soluția potrivită cu Smart Glass. Sticla inteligentă prin care pătrund undele magnetice și sonore îți poate aduce mai multă intimitate, relatează HORA in America.

Această idee este deja pusă pe roate de câțiva ani în Miami, iar Vasile Țurcan vine cu mai multe sfaturi în acest sens. Pachetele de sticlă au tehnologia Low E, care aduce progrese în tehnologia izolației, și poate reduce drastic transferul de căldură sau frig. Ferestrele inteligente te pot ajuta să economisești bani și energie. E bine pentru tine și pentru întreaga planetă.

Natalia Ghilașcu: Cum ai devenit proprietarul companiei Smart Glass și de ce ai ales să investești în industria construcțiilor?

Vasile Țurcan: De obicei, atunci când sunt întrebat ce pot recomanda antreprenorilor începători, răspunsul este networking-ul. Este foarte important să te cunoști cu oameni noi, cu aceleași idei, energie și viziune. La un eveniment organizat de un blogger, l-am cunoscut pe Anton, care este un tânăr antreprenor din Canada, Toronto, și își petrecea vacanța în Miami. Am înțeles că ar fi interesat în promovarea și reprezentarea produsului Smart Glass care îl fabrică în Canada. Este high-tech, futuristic și foarte scump, eu fiind deja cunoscut cu piața Luxury din Real Estate.

Natalia Ghilașcu: Cum a pornit ideea de afacere?

Vasile Țurcan: M-am asigurat cu un contract de exclusivitate, eram sigur că după începutul campaniei de marketing vor fi cei care vor contacta direct fabrica, cu gândul de a lua un preț mai bun. Datorită acelui contract, fabrica poate face vânzări în zona respectivă doar în numele meu, chiar dacă cineva îi contactează direct. Dar am fost și eu nevoit să asigur un volum minim de vânzări. Apoi am elaborat campania de marketing, am adunat echipa, am organizat training-uri, iar primele vânzări au apărut în câteva luni.

Natalia Ghilașcu: Ce este Smart Glass?

Vasile Țurcan: Smart Glass sau “sticla inteligentă” este o peliculă electrică, tehnologie pe baza cristalelor PDLC, care se aplică pe sticlă și este capabilă să o transforme în perete privat sau transparent de la telecomandă. Se folosește în oficii, săli de conferințe, hotele, băi etc. Pe pagina de instagram @smartglassmiami  puteți vedea cu funcționează.

Natalia Ghilașcu: Ești om de afaceri încă din Moldova, înainte de a ajunge în Miami. Cum ți-ai dezvoltat aceste calități?

Vasile Țurcan: Afacerea are un singur țel, să aducă profit proprietarului, rezolvând problemele altora. Mi-am dezvoltat dorința de a ajunge la mai mult profit și, desigur, am fost nevoit să învăț cum să caut și să ajut oamenii care sunt gata să plătească. Calitățile de marketing, vânzări și administrare le-am învățat cu timpul.

Natalia Ghilașcu: Ce valorezi cel mai mult în această afacere?

Vasile Țurcan: Calitatea produsului și satisfacția clientului. Clienții noștri sunt persoane creative, cu care am o deosebită plăcere să lucrez, este un schimb de experiență reciproc, oferindu-le calitatea serviciilor la un nivel foarte înalt, iar ei își îndeplinesc visurile, își pun în aplicare ideile arhitecturale foarte bizare.

Hai la HORA in America!

Dincolo de tiparele unei noi reviste în SUA, "HORA in America", veți înțelege că această inițiativă este concepută exact pentru tine, și nu doar pentru că avem o comunitate de români talentați, dar și dornici să aducă schimbări în sistemul american. Abonează-te azi și simte pulsul Americii! Online – https://sowl.co/49TO1Tipar (prin posta) – https://sowl.co/RY5ZD

Posted by HORA in America on Sunday, October 28, 2018

Natalia Ghilașcu: Cum reușești să dezvolți clientela?

Vasile Țurcan: Prin tot felul de reclame, comunic direct la prezentări și expoziții cu clienții, cu arhitecții, designerii interiori.

Natalia Ghilașcu: Cum faceți față noilor necesități și tendințe pe piața americană a produselor de construcție?

Vasile Țurcan: Încercăm să ne adaptăm tendințelor noi, de exemplu, acum este o tendință de a automatiza casa prin intermediul asistentului Alexa de la Amazon sau Google Home. Noi am găsit o soluție, să conectam geamurile noastre la aceste dispozitive, astfel încât clienții să le pună în funcțiune și să le oprească cu ajutorul comenzilor vocale.

“Adevărata dragoste nu trebuie neapărat să fie una magică”

Natalia Ghilașcu: Care este cel mai important factor de succes de care țineți cont în relațiile cu clienții?

Vasile Țurcan: Prin garanțe, noi suntem unica companie care oferă “one stop shop”, adică produsul, instalarea și garanția. Este un risc suplimentar pe care puțini și-l pot asuma. Unii din ei sunt companiile ca Netfilx, TD Bank, KLX Aerospace, SLICE TV și altele.

Natalia Ghilașcu: Care au fost cele mai mari provocări cu care v-ați confruntat în primul an de afaceri și cu ce vă lăudați într-un an de activitate?

Vasile Țurcan: Provocarea cea mai mare a fost de a găsi echipa de instalatori, care joacă un rol foarte important. I-am căutat aproape șapte luni până l-am întâlnit pe primul dintre ei și am început a lucra cu Yurii, el este foarte responsabil și profesionist. Primul an de afacere a fost profitabil, clienții sunt mulțumiți, instalatorii câștigă mai mult decât reușeau la joburile precedente și cifra de afacere a fost foarte impunătoare. Am deschis încă un oficiu în New York și suntem gata de colaborări în alte state ale Americii.

Tehnologie Smart Glass

Natalia Ghilașcu: Ce vă ajută să obțineți succes în SUA într-un timp atât de scurt, unde ați pus pe roate mai multe idei de afaceri?! Este America un tărâm înfloritor și destul de atractiv pentru oamenii de afaceri?

Vasile Țurcan: America este țara în care un antreprenor își poate îndeplini visele. Aici, piața este saturată și, desigur, este scump pentru a dezvolta o afacere. Totuși, dacă depui mai mult efort și faci lucrurile din suflet și mai bine decât alții, atunci ajungi la un succes garantat. Tehnica mea de succes este foarte simplă: îmi propun un scop, îmi fac un plan foarte detaliat și încep a acționa masiv pentru a le putea îndeplini pe toate. Chiar și atunci când nu-ți reușește, când pierzi timp și bani, înveți o lecție, pe care o aplici pe viitor!

Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din februarie.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments