Alexandrin Patron este candidatul diasporei la alegerile parlamentare din Moldova, care se angajează să aducă schimbări în climatul de afaceri de acasă printr-un program de investiții, care ar facilita povara fiscală. Într-un spot electroal publicat recent, își exprimă dorința ca prin intermediul mandatului său de duputat, vocea diasporei să fie auzită.

Alexandrin Patron, candidatul diasporei din SUA și Canada în Parlamentul R. Moldova

Îl vedeți alături de o echipă de tineri din Moldova, și declară că va putea să deschidă trei Consulate la Seattle, Chicago și Calgary, și este gata să acopere costurile de chirie pentru primul an de activitate. Nu îi este rușine de faptul că a activat în calitate de șofer pe truck, pentru că în această situație sunt mulți alți tineri care au absolvit câteva facultăți în Moldova, dar care nu le-a adus niciun câștig.

Locuiește de cinci ani în SUA, unde are o afacere în telecomunicații cu peste 300 de angajați, dintre care mai mult de 200 sunt migranţi moldoveni, după ce a studiat facultatea de Business și Administrare. în perioada electorală, își propune să se întâlnească cu cetățenii moldoveni din majoritatea orașelor mari, iar în primele zile de campanie se va întâlni cu cei din Philadelphia, Boston și New York City.

Lansarea în campanie

Obiectivele mele- Advocacy pentru diasporă și introducerea votului electronic- Deschiderea Consulatelor Generale în Seattle, Chicago și Calgary- Program de investiții pentru diasporă

Posted by Alexandrin Patron on Saturday, January 26, 2019

Alexandrin Patron s-a implicat activ în viața diasporei din America de Nord, dar și a Moldovei. Este încrezut că odată ce se va alege cu un mandat în Parlament, va reuși să realizeze mai multe pentru cetățenii de acasă, dar și pentru diaspora din America de Nord.

“A fi deputat, înseamnă să fii om cu onoare, care are interesele cetățenilor săi mai presus decât orice altceva. Clasa politică își amintește de noi doar când umblă prin satele aproape pustii și roagă părinții noștri să ne sune ca să ieșim la vot. Noi, cei plecați, sperăm că lucrurile se vor schimba. Vreau ca cel puțin o parte din schimbare să înceapă de la mine. Prin pași concreți, voi reprezenta interesele tuturor cetățenilor”, a declarat Alexandrin Patron pe pagina oficială.

Programul său mai include și opțiunea pentru a schimba Codul Electoral și de a introduce posibilitatea votului electornic, astfel încât diasporă să obțină o reprezentare mai largă în viitorul Parlament. Tot pe situl său el încurajează cetățenii să voteze o petiție online în acest sens.

Candidatul diasporei din SUA și Canada își dorește ca fiecare dintre noi să aibă posibilitatea să influențeze spre bine R. Moldova, să-și expună opinia, să participe la formarea politicilor publice și toți uniți într-o forță, să schimbăm lucrurile în țară.

Potrivit lui Alexandin Patron, corupția sugrumă businessul mic și mijlociu moldovenesc, air mulți moldoveni stabiliți în America de Nord ar dori să investească intr-o afacere acasă. Problema constă în faptul că organele de stat sunt percepute ca un sac fără fund pentru mită din motiv că reprezentații acestora fac abuzuri de putere și efectuează controale fiscale excesive agenților economici.

“Vreau sa inițiez un program prin care voi aduce în Moldova bunele practici ale SUA. Printre altele, acesta va prevedea ca toți cetatenii din diaspora care decid să investească într-o afacere în Republica Moldova sa fie scutiți de impozitul pe venit și controale fiscale pentru o perioada de 3 ani, dacă îndeplinesc următoarele 3 condiții: Investitia depașește suma de 30.000 USD, crează minim 3 locuri de munca în primele 6 luni de la fondare, profitul impozabil este în limita sumei de 100.000 USD anual.

Mai multe detalii despre programul său electoral, le puteți accesa aici. 

A fost dat startul campaniei electorale în SUA și Canada

Comments

comments