Bianca Belei, terapeut, Chicago

Cu optsprezece ani în urmă, călcam pe un tărâm nou, cu vise în bagaj și cu speranța de a se îndeplini. Sunt născută în Timișoara și am terminat liceul de arhitectură, Colegiul “Ion Mincu” din Timișoara. După terminarea liceului, am venit în Chicago să mă alătur părinților mei, care locuiau deja în frumoasa metropolă, plină de istorie și oportunități infinite.

Fascinată de la o vârstă fragedă de oameni și de comportamentul uman, m-am “îngropat” în lumea cărților, având cei mai buni prieteni, pe Sigmund Freud, apoi Frederich Nietsche, chiar și Seneca. Decizia care urma să o fac în alegerea facultății era simplă, Medicina Psihiatrică.

Am urmat sistemul de învățământ din SUA, iar după terminarea cu succes a facultății, am realizat, de fapt, că nu îmi găsesc locul în sistemul medical tradițional, fiind multe elemente de medicină tradițională controversate și necompatibile cu felul meu de a înțelege sănătatea mintală a oricărui pacient.

După o perioadă de studiu a medicinei alternative, holistice, m-am regăsit perfect în practicile holistice, rezonând cu valorile mele morale și etice, așadar, am urmat cursurile de la Colegiul de Medicină Holistică, concomitent cu studiile din Marea Britanie, efectuate la School Of Natural Health Science. Așa m-am specializat în psihoterapie și consiliere, nutriție, terapie cognitivă și consiliere pe adicție de droguri și alcool. M-am ales și cu un certificat de la Federația Life Coaches din SUA.

Am parcurs un drum anevoios, cu mulți pași înapoi, dar și mulți pași înainte, cu dezamăgiri și realizări, care și-au pus amprenta, mai târziu, în dezvoltarea modului meu de a practica profesional, dar și din dorința mea de ajuta și de a ghida persoanele care căutau ajutor profesional.

Secretele frumuseții, cu Olga Filip

Aleg să văd partea pozitivă a lumii, care cred că poartă sclipiri de speranță și oportunitatea în schimbările pozitive și a optimismului. Cred în puterea vulnerabilității și a optimismului, susțin transparența în orice relație, fie cea de parteneriat de afaceri, de prietenie, sau căsnicie. Cred cu ardoare în legea Universului, care este iubirea necondiționată și o introduc în practica mea profesională, împreună cu motoul ”1+1=1“, adică toți suntem egali, iar unul fără celălalt nu putem realiza nimic.

Este științific demonstrat că suntem creați cu un comportament și înclinații de grup, nu suntem creați să fim solitari, suntem creați din fotoni, din lumină și, astfel, dăm lumină celor din jurul nostru. Toți suntem unici și ființe complexe, de aceea, în practica profesională, încerc să croiesc fiecare sesiune de consiliere și terapie unică fiecăruia.

Creez un stil de terapie accesibil, creativ și colaborativ pentru fiecare client. Promovez onestitatea, vulnerabilitatea și descoperirea de sine, combinate cu țelul de a avea oportunitatea de a face o cât de mică diferență pozitivă în viața fiecărei persoane care îmi calcă pragul cabinetului.

De vorbă cu Ana Bivol: “Niciodată nu m-am gândit să renunț la muzică”

În edițiile următoare ale revistei HORA in America, voi vorbi despre cum poți atinge balanța potrivită în viață, cum lucrezi asupra vulnerabilității, cum poți înlătura anxietatea prin mijloace holistice și cum aplici “uneltele” necesare pentru acceptarea de sine. Definește succesul prin prisma ta, ajungi la țel prin propriile tale reguli și construiește-ți o viață de care să fii mândru să o trăiești!

BIANCA BELEI

Sursa: HORA in America

Descarcă ediția online din ianuarie aici.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments