Fiecare femeie, cu siguranță, încă din copilărie, petrece ore în șir în fața oglinzii, făcându-și coafuri și probând din cosmetica mamei. De pe vremea când era o copilă mică, Olgăi Filip i-a plăcut întotdeauna să împletească cosițe păpușilor, să le coafeze, iar prietenii care o vizitau mereu se alegeau cu câteva coafuri, relatează HORA in America

Olga Filip, Chicago, stilistă

Așa a ajuns să se înscrie la  școala HairStylist Tony & Gay, apoi a urmat cursurile de coafură pentru stiliști în Moldova, “Victoria Schimbător”, una dintre cele mai populare în Europa de Est.

Entuziasmul și dorința stilistei de a învăța această meserie a adus-o tocmai în SUA, iar periile stilistei vopsesc și modelează azi părul multor moldovence din Chicago. Cu doi ani în urmă, în NYC a învățat cele mai moderne tehnici de coloristică, numită balayage Brazilian, extensia părului, un stil aparte, care le face pe cliente să se simtă cu totul special.

Școala a fost o alegere potrivită, pentru că, imediat după absolvire, a devenit o stilistă populară pentru ocazii private și nunți și coafează într-un mod foarte creativ. Desigur, tot începutul a fost anevoios, credea că stilizarea era doar un hobby, însă acum, închiriază spațiu într-un salon din Chicago.

Sfaturile avocaților: ce e bine să știi dacă divorțezi de un cetățean american?

Cei care îi pășesc pragul uită de nevoi și intră într-o ambianță care le face mândre de sine. Olga nu ezită să ofere sfaturi despre felul cum trebuie să fie aplicat un fard, ce coafură se potrivește mai bine pentru o ocazie specială. Își îmbracă grațios mâinile cu mănuși și întinde cu palmele fiecare fir de păr cu ușurință, aplică vopseaua pe suprafață, ca până la urmă, să găsească cel mai frumos aspect care i se potrivește fiecăruia.

Desigur, meseria Olgăi necesită o mulțime de cheltuieli, întreaga valiză cu produse cosmetice de calitate, iar toate aceste sacrificii le face pentru toți cei care vor să se simtă speciali.

“SUA mereu m-a atras prin oportunitățile care le oferă fiecărui om ambițios și aici mă regăsesc în totalitate, pentru că știu că pot să ajung departe. Am o dorință puternică de a ajunge la succese mari, de a-mi dezvolta propriul salon și cred cu tărie că această meserie mă împlinește.

Coafuri de Olga Filip

Ceea ce în trecut a fost un hobby pentru mine, astăzi a devenit sursa principală de venit. Și nici nu am nevoie de milioane, mie, pur și simplu, îmi place nespus de mult ceea ce fac. Îmi place să-i fac pe oameni fericiți și să le evidențiez frumusețea.”  

Descarcă ediția online din ianuarie aici.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments