Boris Krutonog și Tudor Petruț

M-am întâlnit des cu Boris Krutonog la probe de filmare. E drept, din punct de vedere a breslei din Hollywood, suntem cam același gen de personaj: rus sau est-european, mafiot șmecher, ucigaș cu simbrie, soț adulter, tată agresiv, divorțat fără speranțe, spion, fost spion, acuzat că a fost spion și așa mai departe.

Pe acest calapod, Boris, talentat și perseverent, a apărut în multe filme și seriale de televiziune. A rămas memorabil personajul său din celebra – și premiata – serie “The Americans”. Boris recunoaște că “după ce am trăit și am lucrat în Moldova și Rusia, pentru multă vreme trebuie să respect faptul că evenimentele, personajele și relațiile dintre personajele din serial au o remarcabilă notă de autenticitate și corectitudine istorică”.

Pentru primele șase sezoane, filmul a creat o lume încrâncenată, tumultuoasă și fluidă din vremea războiului rece, impunând un stil cinematic aparte. “Îmi aduc aminte de această scenă,” povestește actorul, “în care serveam cina alături de soția mea și băiatul nostru din serial.

MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț, despre muzică și voie bună

O secvență cam de un minut jumătate a devenit o veșnicie pe film. Asta pentru că scena era fără vorbe. Totul se petrece într-o tăcere totală, doar mestecăm. E o atitudine față de ceea ce am vrea să spunem, dar nu spunem. Am fost foarte nervos despre produsul finit. Când m-am văzut pe micul ecran, am răsuflat ușurat, pentru că mi s-a părut una dintre cele mai admirabile secvențe ale episodului.”

După o altă probă de filmare, la care nu am mai concurat unul împotriva altuia, ci am apărut împreună, ne-am revăzut la probele de costum. Amândoi suntem fațete ale aceluiași gen de personaj, bineînțeles, gangsteri bine îmbrăcați și plini de ifose într-o reclamă pentru Southwest Airlines din celebrul ciclu (plin de fantezie și umor) “wanna get away”.

Designerul clujean de la TESLA se inspiră de mașinile erei în care s-a născut

Am realizat, cu bucurie, că poate fi considerat un moment istoric pentru românii din Hollywood, pentru că Boris Krutonog este născut în Chișinău, eram, pentru prima oară doi români într-o reclamă publicitară americană. Reclamă, care mai apare încă pe micile ecrane, parte dintr-o campanie națională de succes. Chiar dacă a fost o glumă în timpul filmărilor, colegii noștri actori, râzând pentru că “românii au luat cu asalt cetatea filmului”, doi frați, o reclamă este o realitate!

Bineînțeles, ca tot românul, în timpul filmărilor, am schimbat rețete culinare, pentru că amândoi ne considerăm maeștri și în bucătărie. Mâncarea favorită a amândurora? Sărmăluțe în foi de varză murată. Avem gust, nu-i așa?

Tudor Petruț

Descarcă ediția online din ianuarie aici.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments