Moldova poate deveni cu timpul un jucător important pe piața internațională a vinurilor. Pe piața americană, vinurile moldovenești sunt tot mai mult solicitate la diverse expoziții, iar experții rămân impresionați de tradițiile moldovenești, de calitatea și mai ales de stilul vinurilor din Moldova, relatează revista HORA in America.

Doar pe parcursul ultimului an, peste 20 de importatori americani au manifestat interes pentru vinurile din Moldova, iar pe teritoriul SUA au fost comercializate peste o jumătate de milion de litri de vin moldovenesc. Omul de afacere din Chicago, Andrei Țurea, a mizat pe buna tradiție a vinurilor moldovenești şi a pornit o afacere pe cont propriu, este deseori văzut pe ecranele televizate americane.

Natalia Ghilașcu: Andrei, cum ați reușit în trei ani să vă poziționați afacerea “Moldova DeLuxe” pe piața americană și care au fost cele mai semnificative succese în această perioadă?

Un român aduce carne exotică și de vânătoare pe mesele americanilor

Andrei Țurea: Entuziasmați de idei mărețe și încrezători în propriile puteri, cu trei ani în urmă am știut că vom reuși să devenim o companie de succes. Cu multe eforturi, nopți nedormite și sute de mii de dolari investiți, am reușit să contractăm 16 distribuitori din 15 state, printre care rețeaua “Total Wine & More”.

Ne-am axat nu numai pe vânzări, dar și pe crearea și promovarea imaginii brandului de vinuri din Moldova, fiind o țară cu tradiții seculare, culturale, ceea ce reprezintă o valoare spirituală. Astfel, participând la multiple competiții de vinuri și băuturi alcoolice în SUA, le-am adus consumatorilor nu numai gustul bogat al vinurilor moldovenești, dar și spiritul neamului.

Pentru munca depusă, am fost remunerați cu medalii de Dublu Aur, Aur, Argint și Bronz, am fost recunoscuți 93, 91, 90, 89 și 87 de puncte la „Wine Enthusiast” pentru vinurile noastre moldovenești. Am fost apreciați și pentru divinuri și vodcă cu „Platinum award wining”, în plus, am obținut multiple recomandări superbe de la top degustători (somelier) din SUA. Am fost plăcut surprinși să participăm la programul de știri de la FOX News, unde am avut o deosebită ocazie să prezentăm băuturile autohtone moldovenești.

Natalia Ghilașcu: Cum vă reușește să fiți prezenți în comunitatea de români/moldoveni din Chicago și alte orașe mari americane și ce rol aveți în consolidarea acestei comunități în SUA?!

Andrei Țurea: Cu ajutorul diasporei, prin recomandări și participări la diferite evenimente, sponsorizări în diverse sfere, ca de exemplu, revista „HORA în America”, am reușit să fim cunoscuți în diverse comunități. Astfel noi nu ne limităm doar pe comunitatea moldovenilor și a românilor, avem succes în comunitatea spaniolă , afro-americană, indiană, și sigur, comunitatea din fosta URSS. Avem planuri grandioase de a extinde arealul de distribuție a vinurilor moldovenești. Nu aruncăm vorbe în vânt, mai avem de muncit și mai apoi, ne vor surâde și succesele.

Călătoria românului bancher de la Wall Street spre inteligența artificială de la Stanford

Natalia Ghilașcu: Prin ce se deosebesc vinurile moldovenești de cele ale competitorilor voștri?

Andrei Țurea: Prin istorie. „Good wine goes with a good story and we have the best story to tell”. Ne deosebim după gust, datorită pământului și climei blânde, perfect favorabile pentru fabricarea vinului. După calitatea vinul produs, Moldova concurează cu vinurile din Franța, Italia, Spania, Portugalia.

Majoritatea consumatorilor sunt intrigați de cea mai largă colecție de vinuri din lume, de beciurile subterane și de vechimea vinurilor deținute în acestea. Deseori, ne simțim pioneri în ceea ce privește cunoașterea tradițiilor, vinăritului și culturii moldovenești de către consumatorii americani. Ca orice piață de desfacere, SUA are specificul său, pentru a avea succes e mult de muncit „No pain, no gain”. Modova Deluxe a trecut prin urcușuri și coborâșuri, dar trendul este în creștere, fapt ce demonstrează că am ales calea corectă spre succes!

Natalia Ghilașcu: Care sunt cele mai preferate băuturi și unde le putem găsi cel mai des în SUA?

Andrei Țurea: Un succes extraordinar îl au vinurile CRICOVA, colecția în hârtie, ambalajul deosebit atrage atenția consumatorilor, indiferent de etnie și naționalitate. Urmează vinurile tradiționale de CRICOVA, Lidia, Isabella, Cahor Pastoral, care sunt apreciate și cunoscute printre amatorii de vinuri din statele surori din perioada URSS. Vinurile uscate, spre regret se cumpără mai puțin, datorită faptului că localnicii preferă vinuri dulci de masă,  dar se pot menționa CRICOVA Codru și Magnific, Purpuriu de Purcari, Milestii Mici.

Printre divinuri avem lideri înstăriți SURPRIZNII KVINT 10 XO și VSOP 14 ani, care se află în topul vânzărilor și sunt cerute de către americani. La fel, printre Best Sellers este VODKA ZERNOFF, de o calitate extraordinară și la un preț accesibil pentru orice buzunar. Intrați pe pagina de Facebook “Moldova DeLuxe” ca să vedeți unde puteți găsi vinurile noastre!

Sursa: HORA in America

Descarcă gratuit ediția decembrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments