Am absolvit Universitatea Loma Linda în 1997, specialitatea  fizioterapie, iar după mulți ani de practică, am început medicina la ‘frageda’ vârstă de 40 de ani. După patru ani de medicină la Western University of Heath Sciences și încă trei ani de rezidență la Universitatea California din Irvine, am înființat o clinică privată în Los Alamitos, CA.

Mă aflu în SUA de aproape 28 de ani. Am fugit din Romania înotând Dunarea și trecând munții în Austria, ca mulți dintre românii aflați în diasporă. Odată venit aici, m-am înscris la colegiu și, inițial, am studiat fizioterapia, dar inima îmi rămăsese la ideea că trebuie să practic medicina. Decizia a fost dificilă, având în vedere că aveam deja doi copii și o clinică de fizioterapie de care eram responsabil. Am venit cu vise mari şi cred că ele s-au împlinit mai mult decât visam. Mi-am dorit să ofer pacienților mei grija medicală pe care o merită fiecare persoană, indiferent de situaţie. La clinica pe care am înființat-o, Choice Care, pot face asta în completă libertate.

Sunt căsătorit cu Naomi, o femeie deosebită, născută aici, dar de origine romană şi împreună avem trei copii de care suntem extrem de mulțumiți. A-ţi împlini visul american înseamnă nu numai să poţi primi ceea ce ai visat, să ajungi unde ţi-ai dorit, ci şi să ai posibilitatea să-i ajuţi pe cei de lângă tine în libertate.

Mi-am dorit să practic un tip de medicină în care deciziile să fie doar între mine și pacienții mei. Sistemul de sănătate din Statele Unite e în declin, datorită faptului că numai companiile de asigurări, administratorii de spitale și sistemele de sănătate sunt cei care decid ce este și ce nu este admisibil. Această decizie, însă, ar trebui să fie a pacienților în cooperare cu doctorii lor. Singurul mod de a ajunge la acest model a fost de a renunța la obiceiul intermediarilor, precum companiile de asigurări, și de a reda pacientului controlul asupra propriei sanătăți.

Calitatea de membru la Choice Care îi garantează pacientului un preţ fix, uşor de înţeles, fără taxe adiţionale, cum ar fi deductible şi copay. Pacienţii mei primesc absolut toată îngrijirea medicală de bază, cu un preţ care include serviciile unui medic de familie. În plus, ei nu vor avea de aşteptat în cozi interminabile, iar programările sunt făcute imediat, fără întârziere. Vizitele durează între 30-60 minute și le garantează timp pentru a fi cu adevărat ascultați, fără să fiu grăbit.

Pacienţii nu au nevoie de o poliţă suplimentară pentru a beneficia de serviciile Choice Care. Avem mulţi pacienţi care, fie că nu-şi permit o asigurare medicală, fie că aleg să nu plătească aceste sume exorbitante. Recomandăm ca pacienţii să fie asigurați, aceştia având nevoie de spitalizare, vizite la urgenţe, vizite la specialişti sau o folosesc la studii speciale, cum ar fi RMI sau analizele de sânge. Să ne amintim că asigurarea nu oferă acces la doctor, pentru aceasta, noi oferim posibilitatea de a deveni membri la Choice Care.

Medicii care aleg să lucreze în sistemul de asigurări, fără o vină a lor, sunt sclavii aceluiași sistem, care face ca accesul şi independența pacienţilor să fie împiedicată de un sistem prost, care complică lucrurile. Mai nou, poliţele de asigurări au “deductibles” foarte mari. Pentru majoritatea vizitelor medicale, pacientul trebuie să plătească din buzunar o sumă cu mult mai mare decât suma necesară pentru a fi membru la Choice Care.

Dacă am un pacient care are nevoie de un CT scan şi este membru al clinicii noastre, putem obţine acest test pentru suma de $200 prin contractele pe care le avem cu radiologii din zonă, iar vizita cu medicul de familie este inclusă în membership. Să presupunem că acelaşi pacient ar vrea să folosească asigurarea pentru acelaşi test  şi să presupunem că pacientul respectiv are un deductible de $3500, ceea ce se întâmplă foarte des. Vizita la medicul de familie ar fi cam $150, iar CT scan ar fi în jur de $1000-1500. Neavând deductible plătit, pacientul este responsabil să achite toată acestă sumă. Aceste lucruri se întâmplă în fiecare zi din pricina sistemului american de sănătate.

Imagine simbol

Deseori, deservim pacienţi care nu dețin o asigurare medicală, aceștia nu-şi permit să dea sute şi mii de dolari în fiecare lună. De asemenea, deservim unii pacienţi afluenți, care îşi doresc un nivel ridicat de atenţie, un medic care se axează pe îngrijirea preventivă, care îi asigură că îşi vor putea petrece anii de pensie, bucurându-se de rezultatele muncii lor. Toţi pacienţii primesc acelaşi nivel de atenţie din partea medicului, indiferent de statutul lor social.

În țara tuturor posibilităților, totul este posibil prin muncă. Încerc să promovez un loc unde pacienții mei să se simtă ascultați, iubiți, și să știe că eu fac tot posibilul să le ofer cel mai înalt nivel de îngrijire medicală. Dacă credeți că va pot fi de ajutor, contactați-ma la www.choicecaredoctors.com.

Sursa: HORA in America

Descarcă ediția octombrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments