O profesoară din Oradea a fondat de câțiva ani o școală online în Chicago, pentru studierea la distanță a limbii engleze. Cursurile sunt la mare căutare, în special de către cei care ajung pe continentul american fără nicio pregătire de a conversa într-o limbă complet străină. Școala îi ajută să acumuleze mai multe nivele de cunoaștere a limbii engleze, fapt ce le permite o mai bună integrare în sistemul american.

Cei care aleg școala online se ghidează după următorul principiu: ”O limbă te va plasa pe un coridor pentru toată viața ta, iar două limbi îți vor deschide toate ușile întâlnite” – FrankSmith.

Alina Vance, fondatoarea școlii de limbă engleză, este una dintre profesoare și s-a stabilit cu traiul în SUA acum zece ani. Cu o facultate de litere de la Universitatea din Oradea în spate, ea dorește să împărtășească cu toți românii noi veniți în SUA cunoștințele de limba engleză, atât de necesare într-o nouă țară.

Dacă alegeți școala de studiere a limbii engleze, o veți cunoaște și pe Luminiţa Bocşe, care are o experiență de predare în Timișoara de aproape 21 de ani. Studenții ei o caracterizează drept o personalitate calmă și blândă, mereu gata să te ajute, fapt pentru care a fost mereu preferata elevilor. Printre profesorii școlii se remarcă Doriana Cuciula, la fel din Oradea. În afară de cei 15 ani de experiență în predarea limbii engleze are simțul umorului și se încadrează perfect în programul de studii.

Astfel, orele de limbă engleză sunt conduse de acești minunați profesori de limba engleză pentru nivelul începător și mediu. Fiecare nivel cuprinde 16 lecții, a câte două ore pe săptămână. După terminarea orelor de engleză, profesorul își ghidează studenții pentru o oră suplimentară, răspunzând întrebărilor discutate în clasă.

Programul pentru adulți este adresat diasporei, iar printre studenți sunt mulți părinți care vin în SUA în vizită să-și ajute copiii în familie. Timp de șase luni, studenții pot atinge un nivel mediu de învățare a limbii engleze. Mai multe detalii despre școala de engleză le aflați aici. www.englishschoolproject.com

Sursa: HORA in America (descarca editia octombrie)

Fii la curent cu pulsul comunității românești din SUA și află informații utile cu un abonament lunar la revista online și tipărită “HORA in America”

Comments

comments