Daniela Duță locuieste de mai bine de 20 de ani în Chicago, iar în primii ani în America, a mărturisit că a încercat diverse meserii, până a ajunge agent imobiliar. Cu o facultate de economie în spate și cu o experiență în credite ipotecare la Banca de Comerț Exterior din România, a reușit să obțină experiență și recunoaștere în comunitatea de români din SUA, și nu doar. O regăsiți pe paginile revistei românești din SUA, “HORA in America”.

“Sunt enorm de fericită când, după luni sau ani de zile, clientul mă contactează cu o întrebare, sau pur și simplu, vrea sa vadă ce mai fac. Soarta m-a aruncat pe alt continent, unde, ca mulți alții, am pornit totul de la zero, iar perioada de acomodare a fost destul de anevoioasă. Dorința de a mă reîntoarce mi-a pus mintea în mișcare. Am continuat investițiile în domeniul imobiliar în România pentru a crea un capital, plata chiriei în SUA o priveam drept o mare risipă.

Am început afacerea cu un apartament pe care l-am cumpărat și remodelat, după care l-am vândut peste doi ani. Datoirtă unei zone atractive, am reușit un profit, pe care, bineînțeles, l-am reinvestit, la fel și în România, tot ce încasam se reinvestea. Doar în asemenea condiții puteai profita de pe urma valurilor economice care se resimțeau și în SUA.

Am luat și licența peste 10 ani, exact în perioada de criză, când nu eram atât de ocupată cu investițiile și nu știam clar ce se întâmplă. Am depus-o într-o companie mică, cu oameni minunați, dar care au fost alături de mine și care m-au învățat tainele acestei meserii din experiența lor de peste 30 de ani. Calitatea și dedicația oamenilor sunt mereu apreciate, am dorit să îmi creez un nume în alt mod decât publicitatea plătită sau adaptată la noua tehnologie. Eu aleg altfel decât cea care îți sare pe buton pe Zillow.

Cred că reclama adevărată e cea care se face din “gură în gură”. Am primit multe propuneri de la companii renumite, însă, deocamdată, rămân fidelă grupului Comstock Realty și le mulțumesc pentru căldura cu care m-au primit și toate sfaturile pe care mi le-au oferit. Iubesc ceea ce fac, în toți acești 10 ani nu am simțit decât nevoia de înțelegere profundă a acestui domeniu.

Nimic nu este ușor, dar atunci când iubești ceea ce faci, aceste provocări devin nesemnificative, te gândești doar cum sa te dezvolți. Sunt ani de muncă, nimic nu se întâmplă peste noapte.

Pe lângă profesionalism, trebuie sa câștigi încrederea oamenilor, sa te aleagă, sa te păstreze și să te recomande. Serviciile agentului pentru cumpărător sunt “gratuite”. Agenții imobiliari, chiar dacă nu sunt plătiți de cumpărător, îl reprezintă în totalitate, ei vor fi plătiți de oricare alt oficiu cu care vânzătorul a ales să lucreze. Nu există nicio relație între agentul cumpărătorului și al vânzătorului, relația contractuală există între oficiile care reprezintă clienții respectivi.

Daniela Dută, Fashion Show cu Irina Madan în Chicago. FOTO: CMC, Chris Photograpy

Locația și școala contează foarte mult, pentru alții casa contează foarte mult, sau au și o limită de buget. Marea provocare este atunci când trebuie să le ai pe toate, se face un compromis scârțâit, dar nimic nu este imposibil. Obții satisfacție de pe urma muncii tale doar după ani de zile, când primești recomandări de la clienții multumiți de serviciile tale. Reclama mea își găsește viață în recomandarea pe care o face clientul. De câte ori îmi permite timpul, ajut cu mare plăcere proiectele și evenimentele din comunitate.

Costurile vânzătorilor sunt mai mari, deoarece în momentul în care decide să vândă proprietatea, va face un contract cu compania ce se ocupă de vânzări, căreia îi achită un comision de 5-8%, bani pe care îi va plăti doar la încheierea tranzacției. Din acești bani se va plăti agentului, care reprezintă cumpărătorul în funcție de cât s-a negociat între vânzător și companie.

Pe pagina mea de Facebook, Daniela Realty, clienții pot găsi o mulțime de informații, atât articole cât și clipuri video, realizate și în limba română. Oamenii au nevoie de informații cât mai multe și corecte pentru a lua cea mai bună decizie. Bineînțeles, le adaptăm la cerintele fiecărui client, sunt clienți pentru care locația și școala contează foarte mult, pentru alții casa contează foarte mult, sau au și o limită de buget.

Pentru a citi integral articolul, vă puteți abona la revista lunară online “HORA in America” sau descărca o singură ediție aici. 

Sursa: HORA in America

Comments

comments