Tânăra regizoare, Elena Beucă, a cucerit inimile românilor și nu numai, prin filmul său de debut D-Love, lansat recent în teatrele din Hollywood. Deși a studiat dreptul și a administrat o afacere imobiliară în București, ajunsă acum zece ani în SUA, și-a realizat visul de a face filme, fapt ce i-a schimbat viața, relatează Moldova Times.

Elena Beucă a absolvit Academia Americană de Arte Dramatice din Los Angeles, iar acolo l-a întâlnit pe viitorul său soț, Dave Rogers, cu care lucrează de ani buni la diverse proiecte de film. Filmul D-Love este o istorie de dragoste prin care se redă puterea oamenilor de fi deschiși oportunităților prezente în viata de zi cu zi.

Stefania, rolul principal din film, atinge o criză existențială, viața ei este plină de stres acasă, la locul de muncă, chiar și în amintirile despre cei pierduți din viață. Viața ei și a soțului ei nefericit iau o întorsătură când îl întâlnesc pe un călător fermecător și misterios, care le schimbă modul de gândire.

Simte romaneste, își caută rădăcinile și are un mesaj pentru toți. “După câțiva ani mi-am dat seama că mă îndrăgostesc de regie. Am fost fascinată de ideea de a crea un film de la zero, de a fi capabilă să transpun viața oamenilor prin film. Mesajul filmului D-Love este unul de iubire, de a ne uita în adâncul sufletului nostru ca să înțelegem cine suntem, care este scopul nostru și încotro mergem, să nu îi judecîm pe cei din jurul nostru”, afirmă Elena Beucă.

foto: Moldova Times, premiera filmului D-Love, Los Angeles

Si Consulul General al României în Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, prezent la lansarea folmului, a fost impresionat de splendoarea cu care au jucat actorii români, americani și alte țări, redând istorii adevărate, trăite cu mari emoții.

“Arta pe care Elena și Dave o reușește prin acest film, îmbină noțiunile de armonie și ai oamenilor în rai. Am avut emoția de a privi acest film, care transmite un mesaj de iubire, ați făcut o muncă extraordinară. Sunteți generația regizorilor români, care lucrează la egal cu profesioniștii americani din Hollywood”, afirmă Cosmin Dumitrescu.

Cineaștii au trebuit să lucreze la un film care îi provoacă pe oameni să-și examineze propriile viați și, în mod inevitabil, și-au privit viața la un nivel mult mai profund, ca într-o oglindă. Potrivit Elenei Beucă, personajele din film, trăiesc durerea pe care au învins-o, pentru că au reușit să comunice deschis despre ceea ce li se întâmplă în viața lor.

Comments

comments