Fiecare copil cu autism este unic, prin urmare și abordarea terapeutică trebuie să fie pe potrivă. Copiii cu nevoie speciale învață cel mai bine prin jocuri și excerciții creative, iar uneori, aceste metode par a fi miraculoase. Liviu are șase ani și se bucură de atenția pe care practicienii de la Grădinița 167 din Chișinău i-o oferă. Aici învață alături de circa 50 de copii cu diverse spectre de dizabilitate.  

Pentru terapeuții care își fac meseria zi-de-zi, nu există copiii cu diagnostic, iar această abordare îi ajută pe majoritatea copiilor să învețe și să-și atingă potențialul. Maria Gurcova activează la aceastp inditutție de mai bine de patru ani și a reușit să reabiliteze peste zece copii de vârstă preșcolară. Tânăra îi ajută să îi reabiliteze prin intermeidul jocurilor de logică, să învețe culorile sau să se exprime mai bine, iar uneori este nevoie de un an ca unii să poată obține rezultatele așteptate.

“Prin metodele pe care le aplic zilnic, acești copii pot să devină mai independenți, iar educația creativă este primordială pentru a putea să calculeze, să pună mintea în mișcare utilizând diverse culori. Pentru mine, acești copii nu au diagnistic”, afirmă Maria.

Studiile arata ca intre 30% si 95% dintre copiii cu autism au fost tratati cu ajutorul tratamentului medical alternativ. Cu toate acestea, beneficiile și siguranța acestor tratamente sunt încă putin cercetate, prioritare fiind terapiile tradiționale.

Comments

comments