Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea informaţiei apărute în presă, potrivit căreia autorităţile americane au privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni aflaţi în SUA.

Potrivit Alionei și Dumitru Diaconu, pe pagina lor de facebook, aceștia au cerut 70.000 USD pentru a achita serviciile unui avocat, care i-ar ajută să-și întoarcă copiii din mâinile poliției și a medicilor, care i-ar acuza de faptul că fiul de 3 luni ar fi fost traumat și adus la spital în stare gravă de sănătate. Copilul a fost adus la spital acum zece zile, unde i s-a făcut radiografia creierului și căruia i s-a depistat sânge între creier și scheletul capului.

Potrivit mamei, fiul s-a născut cu complicații, 10 săptămâni mai devreme, iar după naștere, a stat în incubatorul din spital 7 săptămâni, respirând printr-un tub. după trei luni de la externare, copilul se simțea mai bine, iar acum sunt acuzați de o infracțiune gravă.

“Ieri am avut primele audieri, ni se interzice să ne vedem copiii și ni se respinge cererea de a afla informații despre ei. Ca să ne recuperăm copiii avem nevoie de cei mai buni avocați, iar ei ne cer 70 mii de dolari deoarece totul este serios și grav”. Părinții au decis să ceară ajutorul tuturor ca să adune suma respectivă ([email protected] și contul nostru paypal: paypal.me/Diakonu).

Câțiva avocați din Moldova spun că li se pare suspect acest caz, atât timp cât nu este publicată nicio decizie a autorităților, părinții nu au cerut cerut ajutorul autorităților din Moldova, se cere sa le donați bani ca să acumuleze 70.000 dolari pentru serviciile unui avocat, “ceea ce ridica multe semne de întrebare cel puțin pentru mine”, afrimă avocata Violeta Gășițoi, stabilită cu traiul în SUA. 

La momentul actual, Ambasada Republicii Moldova în SUA este în proces de stabilire a contactelor cu familia respectivă pentru a elucida toate circumstanţele acestui caz. Totodată, Ambasada va interveni pe lângă autorităţile americane şi va comunica despre rezultatele acţiunilor întreprinse.

Comments

comments