Maia Sandu, conferinta de presă

Schimbarea guvernării este imposibilă cu o lege electorală, care nu ne va reprezenta poporul, iar oamenilor le-a ajuns cuțitul la os din cauza sărăciei. De această părere sunt liderii Partidul PAS, care îndeamnă cetățenii să protesteze duminică, 30 iulie la 12.00 în fața Parlamentului, relatează Moldova Times.

“În ziua alegerilor va fi prea târziu să combatem această lege. Democrația se apără în fiecare zi, nu e suficient să scriem în Constituția Republicii Moldova că suntem o țară democratică, avem dreptul de a schimba această guvernare coruptă”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, oamenii de la țară sunt împiedicați de poliție, ei fac acest efort ca să vină la Chilinău, pentru că le-au ajuns cuțitul la os. Eu sunt nevoiți să supraviețuiască cu 700 de lei, nu mai au timp să aștepte, maîine vom putea ajunge și noi în locul lor, dacă nu tragem semne de alarmă.

“Dacă nu suntem gata să ieșim de trei ori în stradă, despre ce democrație putem să vorbim? Asta înseamnă să suntem gata să-i lăsăm să ne conducă ani de-a rândul. Dacă nu găsim timp să ne apărăm drepturile, de ce ajutor putem să beneficiem din afara țării?! Atunci când vom spune că buna guvernare este importantă, putem să mizăm pe partenerii de dezvoltare?”, a mai punctat Maia Sandu.

Dan Perciun, liderul organizației de tineret PAS afirmă că protează dintr-un sentiment de demnitate personală, pentru că guvernarea desconsideră cetățenii Moldovei.

“Foarte mulți sunt azi intimidați și nu au luxul să protesteze, iar tinerii sunt mai puțin influențabili decât cei care mâine își pot pierde locul de muncă. În această țară mai există cetățeni care cred în democrație, să nu fim disperați, iar votul mixt trebuie să ne mobilizeze și mai mult să luptăm împotriva acestui sistem corupt”, a declarat Dan Perciun.

Comments

comments