Olesea Rotaru Crivoi, colecție personală

Olesea Rotaru Crivoi a imigrat în Canada acum nouă ani, după absolvirea Universității de de Stat din Moldova. A terminat facultatea Asistență socială, sociologie și filozofie. Destinul, însă, a adus-o în lumea asigurărilor financiare, iar după multe căutări și eforturi, și-a găsit realizarea și fericirea în Quebec. 

Sotul meu era déjà rezident al Canadei. După ce ne-am căsătorit, mi-a facilitat procesul de integrare ca să putem locui împreună. Pe 2 febfruarie 2008, în plină iarnă, am ajuns în Canada, Montreal.

Am început totul de la zero, la fel ca și toți ceilalți emigranti. Cu diplomele din Moldova (modelier vestimentar și BAC în servicii sociale, eqivalentă în Canada), a fost deficil să-mi găsesc un job bun. Am decis să merg la studii și am luat un certificat de doi ani la Universitéa din Montréal în Sante et sécurité du travail (Sănătatea și securitatea muncii). Am cautat din nou câteva luni un job, dar fără niciun rezultat, toți cereau și experiență în domeniu.

Descurajată, dar în același timp cu un copilaș mic în brațe, expediam CV-uri pentru joburi toată ziua. Alături de casa unde locuiam, era un bloc mare pe care scria INDUSTRIELLE ALLIANCE (companie de asigurări și plasamente). Îmi ziceam ce bine ar fi să pot și eu să lucrez într-o astfel de companie. În acceași perioadă, primesc un apel de la o prietena pe care, cu câțiva ani în urmă, am ajutat-o să se instaleze în Canada cu familia ei.

Mi-a zis că a primit un apel de la compania Industrielle Alliance la proba de interviu, deoarece ea, la fel ca și mine, era în căutare de muncă și mi-a remandat să dau un telefon companiei, deoarece ei angajează personal nou.

Am avut norocul că am cunoscut un român la intrare în birou. Am trecut interviul chiar în limba română, ciudat mi se părea totul. A trebuit să trec un test, am trecut cu brio, după care am mers la un alt interviu cu directorul agenției, după care compania mi-a oferit un curs de patru săptămâni. În final, dupa citeva luni, am început să lucrez la compania Industrielle Alliance în funcție de consilier în securitate financiară.

Olesea Rotaru Crivoi, colecție personală

Este un domeniu foarte interesant, ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că ajutam oamenii să se protejeze în tranzacțiile de cumpărare a primei case. În Canada, lumea trăiește pe banii săi, și în mare parte își iau în credit mașina, casa, studiile. Fără asigurare, persoanele n-ar putea să facă față plăților lunare în caz de deces, invaliditate, sau a bolilor grave.

Am început să lucrez în calitate de consilieră în securitate financiara din ianuarie 2014, atunci eram singura moldoveancă în agenție. După un an, am fost numită în altă poziție, directoare de vânzări la Industrielle Alliance. Știam că va fi un lucru dificil, deoarece am observat regimul de lucru al șefului meu, dar am zis că voi reuși și voi fi nu doar bună, dar foarte bună. Cu susținerea familiei mele, am acceptat acest post și déjà de trei ani lucrez pentru a-mi forma propria echipă de consilieri în securitate financiară.

Rolul meu este să angajez lumea și, totodată, să-i formez pe o perioadă de trei luni. Îmi place foarte mult ceea ce fac, că am puterea de a schimba viața unui om. Mulți candidați ajung la noi din diferite domenii, le este foarte greu să devii un bun consilier, însă în cazul în care ai reusit, toate ușile din domeniul financiar îți vor fi deschise.

Sunt mândră că am devenit prima moldoveancă directoare de vînzări în cadrul companiei de asigurări și plasamente, care are în spate o istorie de 125 ani, ocupă locul trei pe piață și generează mai mult de 120 de miliarde USD. Are patru milioane de clienți, 25.000 de consilieri și 300 de directori de vânzări în Canada.

Sunt bucuroasă de ceea ce am realizat în plan profesional și în plan personal, la fel. Sunt mămica unui băiețel de patru ani, formăm o famile fericita împreună cu soțul meu, ambii activăm în același domeniu.

Statul canadian este foarte binevoitor cu noii imigranți, nu conteaza de unde vin, atât timp cât au scopul de a lucra și de a aduce o nouă valoare țării, statul canadian te încurajează să-ți lansezi o întreprindere.

Comments

comments