Delegația Uniunii Europene susține, în premieră, un proiect prin crowdfunding, ajutând Moldo Crescendo să ajungă în 9 case de cultură din Republica Moldova

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova se alătură inițiativei Moldo Crescendo, ”Bach la Casa de Cultură”. Campania de crowdfunding a festivalului Moldo Crescendo a colectat ultima sumă necesară organizării proiectului, prin intermediul unei contribuții a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în valoare de 1305 euro pe platforma Guvern24.

Un grup de 23 moldoveni din diasporă, denumiți Diaspora Culturală, au donat 2000 euro pentru inițiativa Moldo Crescendo, „Bach la Casa de cultură”. Potrivit Victoriei Nagy Vajda, citată de Agora.MD, donatorii sunt un grup de prieteni pe Facebook, din Franța, Emiratele Arabe Unite, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, România și SUA, care își propun să susțină artiștii și proiectele culturale din R. Moldova.

Datorită contribuțiilor Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Diasporei Culturale, Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și ale publicului, în perioada 21 iulie – 6 august,  în 9 Case de Cultură din Republica Moldova vor avea loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie ale actriței Lia Sinchevici și produse foto și video artistice. Evenimentele vor face parte din a 3-a ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

De asemenea, datorită reușitei proiectului și interesului manifestat de public față de inițiativa culturală, Moldo Crescendo anunță continuarea campaniei de colectare de fonduri pe platforma Guvern24 pentru încă un concert, în a 10-a casă de cultură.

Evenimentele vor face parte din a treia ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Menționăm că proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova care își fac studiile la Universităț de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima oară în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut. Ediția a doua a proiectului, ”Moldo Crescendo Conace”, a fost la fel finanțată prin crowdfunding, în proporție de 30%.

Comments

comments