O expoziție a comunităților etnice ale diasporei va expune 105 hărți originale, elaborate de Dorin Lozovanu, membru al diasporei și echipa de cartografi, care reprezintă evoluția și repartiția comunităților etnice, a diasporei istorice și celei actuale pe parcursul sec. XX-XXI.

Peste 100 de persoane din 14 țări au manifestat interes să participe pe 29 -30 iunie, eveniment care va avea loc începând cu ora 11:00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (str. M. Kogălniceanu 82).

Expoziția „Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu” este organizată în cadrul unui proiect “Atlasul comunităților și diasporei moldovenești” susținut de programul guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub, al Biroului Relații cu Diaspora (BRD) și realizat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrațiune, susținută financiar de Agențiia Elvețienă pentru Reconstrucție și Dezvoltare (SDC).

Conferința este adresată mediului științific și educațional, comunităților etnice, comunităților din diasporă, instituțiilor de stat și non-guvernamentale, publicului larg și tuturor celor interesați de problematica comunităților etnice și a diasporei.

La eveniment vor fi abordate subiecte din domenii precum etnogeografia, etnodemografia, geografia populației și a migrației, etnologia, antropologia, sociologia, istoria, aspecte demografice, socio-economice, culturale și educaționale.

Conferința va urma pe 30 iunie, ora 11.00 la Universitatea Academiei de Științe a Moldovei (str. Academiei 3/2) Chișinău. Limbile de lucru și publicare: română, rusă, engleză.

 

 

Comments

comments