La cea de-a doua ediţie a Festivalului Internațional de Film al Diversităţii, la Chişinău vor fi proiectate filme documentare de scurt metraj şi filme de ficţiune dedicate tematicii diversităţii. În concurs sunt prezentate peste 200 de proiecţii de filme internaţionale din 50 de ţări, inclusiv din spaţiul CSI.

Sunt încurajate proiecţiile de filme realizate de către cineaștii autohtoni, la secțiunea “Diversitatea privită de cineaștii din Moldova”, care promovează tolerenaţa față de religie, minorităţi entice, persoane cu dizabilităţi, persoane de acelaşi sex, egalitatea şi multi-culturalitatea.

Proiecţiile filmelor prezentate de tinerii şi cineaştii din Moldova vor fi produse cu o durată de 3-30 min, care vor putea fi promovate şi nominalizate în cadrul festivalului de filme pentru ingeniozitate şi profesionalism. Termenul limita de depunere a aplicaţiilor este 25 iulie, 2016. Cineastii internaţionali sunt încurajaţi să-şi prezinte proiecţiile pe portalul Film Freeway.

Festivalul de film se va desfăşura la Chişinău, în perioada 11-12 august, iar programul și locul evenimentului urmează să fie anunțat mai târziu pe pagina „International Diversity Film Festival”

Cele mai bune filme proiectate la acest eveniment sunt produse din toate colţurile lumii şi promovează noile talente ai producătorilor locali şi internaţionali, care împărtăşesc viziuni noi despre egalitate, democraţie şi diversitate în societate.

Tinerii şi cineaştii sunt încurajaţi să-și depună proiecţiile de filme în format electronic (Wetransfer), Youtube, Vimeo, cu o scurtă sinteză despre film, datele de contact şi adresa aplicantului. Proiecţiile le puteți expedia la adresa [email protected]

Persoanele interesate în Festivalul Diversităţii pot accesa pagina de FB „International Diversity Film Festival” sau www.uchange.tv

Contacele organizatorilor: +37378209783, [email protected]

Evenimentul este organizat la iniţiativa absolvenţilor moldoveni ai programului american de studii Hubert Humphrey.

Comments

comments