Elena Negruță a îndrăgit muzica de la 14 ani, când a obținut primul ei premiu la un festivalul internațional al tinerelor talente, Trofeul de Aur din Nicolaev, Ucraina. A studiat la Academia de Muzică, Teatru și Arte din Chișinău, căreia i se oferise unica bursă de muzică populară din Moldova. A participat în calitate de solictă la ansamblul coral „Gloria“ și a dus faima țării noastre în Franța, Spania și Polonia.

Din 2011, a ajuns în SUA unde a absolvit studiile de masterat în prestație vocală la Școala de Muzică, Universitatea Illionois. Astăzi, talentele ei sunt recunoscute la evenimentele culturale de muzică clasică din Chicago, dar este deseori invitată la sărbătorle tradiționale ale comunității moldovenilor din SUA.

Așa cum dorul de casă este mare, melodiile interpretate de Elena Negruță ating inimile cetăenilor moldoveni stabiliți cu traiul în Washington DC, New York, Chicago, acolo unde este deseori invitată să cânte.

Evenimentul “Everybody in the Casa Mare” lansat de jurnalista Nata Albot, a adus multe bucurii și moldovenilor din orașele Washington, D.C., New York și Montreal, care a inclus prestații muzicale ale interpreților de muzica pop, interpreți de muzică clasică, folclor și romanțe, unde a particpat și mezzo-soprana Elena Negruta (Chicago).

Acest reportaj a fost realizat cu susținerea Biroului pentru Relații cu Diaspora, în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub, al proiectului ”Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, implemetat în parteneriat cu OIM Moldova și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Opiniile exprimate de autor nu sunt neapărat împărtășite de către fondator. 

Comments

comments