Pentru prima dată în viața lor, 60 de copii cu nevoi speciale de la Grădinița 167 din Chișinău vor putea admira un spectacol gratuit la Delfinariu, cadou oferit cu generozitate de către comunitatea moldovenilor din Chicago.
Inițiativa ​Gallop Moldova, care sprijină copiii cu dizabilități, vă așteaptă cu mare drag pe 31 mai, ora 13.00, la Delfinariu, să sărbătorim împreună o zi din viața copiilor. Dacă ai o inimă mare și ești dornic de o zi specială cu emoții și zâmbete, poți cumpăra un bilet de călătorie pe planeta de vis a copiilor cu nevoi speciale.
Cei mai îndrăgiți artiști, Adrian Ursu, Serj Kizenkoff și Big Flash Sound, vor concerta la Delfinariu. Pentru copii, organizatorii pregătesc o atmosferă plină de sărbătoare, unde copiii vor avea parte de muzică bună, înghețată, baloane și distracție la maximum, oferită de o echipă de animatori.
 
Copiii vor putea beneficia de cele mai memorabile servicii din viața lor:
– Vor fi fi pictați pe fațe cu desenele lor preferate;
– Se vor fotografia cu o oglindă magică, oferită de Oglinda Selfie Moldova;
– Vor urmări o expoziție fotografică “O zi din viața mea”, ai fotografilor pasionați de copii.
 
Alături de Gallop Moldova, primul program de terapie prin călărie pentru copii, veți putea privi un spectacol live, plin de culoare, muzică bună și bucurii în preajma Zilei Internaționale a Copilului. Biletele de intrare la concertul de caritate costă 50 lei (copiii vor avea intrare gratuită).
 
Imediat după concert, puteți face cel mai de preț cadou pentru copii, un spectacol cu delfini de 45 min, începând cu ora 15.00, oferit de cei mai renumiți și talentați antrenori de la Delfinariul din Chișinău. Biletele de intrare la spectacolul cu delfinii costă 200 lei.
Potrivit reprezentanților diasporei, Natalia Ghilașcu, un nou serviciu pentru copiii cu dizabilități, Gallop Moldova, a fost lansat în aprilie în Chișinău, sprijinit de diaspora din SUA. Deși se află la etapa de pilotare, părinții își pun mari speranțe că terapia prin călărie le va aduce o bună oportunitate pentru viitor. Pentru început, 10 copii urmează curse de cai săptămânal, iar timp de trei luni, vor simți cele mai tari emoții din viața lor.
“Ideea programului Gallop Moldova este să le oferem copiilor cu dizabilități mintale o șansă pentru a putea fi egali cu ceilalți, ca să îi putem reabilita mai ușor în viața socială. Am visat foarte mult timp ca să fie creat și în Moldova acest serviciu nou, pe un termen îndelungat și să devină un program stabil, încorporat în cadrul centrelor specializate ca o terapie alternativă, sau care ar îngloba mai multe instituții de sprijin pentru copiii cu dizabilități mintale”, afirmă Maria Gurcova, coordonatoarea programului civic.
 
Fondurile sunt adunate în continuare pentru a spijini și alți copii cu dizabilități mintale din Moldova să urmeze sesiuni de hipoterapie pe un cal fermecat, care îi vor ajuta să-și dezvolte echilibrul psiho-emoțional. Fondurile pot fi, de asemenea, donate pe www.GoFundMe.com/GallopMoldova

Comments

comments