alegerile in Irlanda

R. Moldova ar putea deschide o reprezentanță diplomatică la Dublin, Irlanda. Cel puțin, intenția a fost exprimată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi pe care acesta a avut-o cu președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei, Sean O Fearghail, transmite Ziarul National.

Misiunea diplomatică este necesară, a spus Candu, pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și acordarea de asistență consulară pentru diasporă.

Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Irlandei a menționat că moldovenii sunt emigranți respectați și cu o reputație bună în țara sa.

În cadrul aceluiași eveniment, Andrian Candu a solicitat suportul politic al Irlandei pentru promovarea temelor legate de Moldova în structurile Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Menționăm că, la alegerile prezidențiale din toamna trecută, cetățenii R. Moldova din Irlanda au făcut cozi imense la unica secție de vot deschisă la Dublin și au așteptat ore în șir ca să-și exprime opțiunea.

Comments

comments