Diaspora din Chicago, SUA a împărţit cadouri, haine şi încălţăminte copiilor din Cărpineni

921
sursa: ProMingir.com
sursa: ProMingir.com

Emoții de nedescris la Primăria Cărpineni unde s-a desfășurat o acțiune de caritate organizată de Ion Cărpineanu Primarul com. Cărpineni împreună cu diaspora din Chicago sub egida asociației „Comunitatea Moldovenilor din Chicago”  Cadouri, haine şi încălţăminte pentru 36 de copii din familii social-vulnerabile  din comuna Cărpineni, raionul Hânceşti, relatează ProMingir.COM

Astfel pentru acești copii iarna va fi mai caldă, atât copii cât și părinții sau bucurat enorm de coletele primite și au promis că vor fi mai ascultători și mai harnici. Pentru identificarea  copiilor  din familiile social-vulnerabile  au fost implicați  colaboratorii serviciului de asistență socială din cadrul Primăriei Cărpineni.

Actul de caritate este un act de bunătate, din ceea ce avem- ajutăm pe alţii. Pentru a trăi în armonie și echilibru ar trebui să ne împărţim succesul cu persoanele  la care soarta s-a întors cu spatele. Caritatea, dorinţa de a ajuta oamenii, vine din dragostea, respectul, atât faţă de tine însăţi cât şi faţă de alte persoane.

Trebuie să acceptăm diferenţele dintre noi şi în loc să ne judecăm, să încercăm să ne acceptăm şi a să ne ajutăm unii pe alţii. Caritatea  conturează bogăţia spirituală a fiecăruia, supranaturalul ei constă în faptul că şi un om sărac poate să ajute pe alţii, nu este o prerogativă a oamenilor bogaţi – a specificat dl Ion Cărpineanu.

sursa: ProMingir.Com
sursa: ProMingir.Com

Succesul campaniei s-a datorat implicării și susținerea Consulatului onorific al republicii Moldova în Chicago atât a comunității de moldoveni cât și diaspora românească, care au „adoptat” cate un copil din lista de beneficiari și fie au donat hăinuțe, fie surse financiare iar echipa de organizare a CMC a făcut cumpărăturile din numele lor.

Aceasta a fost prima ediție a campaniei „HappyKid” organizată de Comunitatea Moldovenilor din Chicago. președintele organizației  Moldovenilor din Chicago Mariana Berbecaru , executivul Aliona Loghin și consăteanca noastră Nicoleta Dumbrăveanu-Bordean.

Mai mult decât atât, prima ediție fiind organizată în perioada sărbătorilor de iarnă, a fost organizată astfel încât să aducă bucurii atât copiilor din diasporă, cât și de acasă. Astfel în data de 26 decembrie, familiile cu copii din Chicago au participat la un eveniment organizat de CMC, unde au avut parte de distracții și întâlnirea cu Moș Crăciun, iar banii colectați din costul biletelor și contribuțiile părinților din Chicago au facilitat succesul campaniei.

Comments

comments