Primarul de Chicago, Emanuel
Primarul de Chicago, Rham Emanuel

Primarul orașului Chicago i-a dat de înțeles președintelui american, Donald Trump, că strămoșii săi provin din Moldova și că nu se va supune ordinului prezidențial de a deporta imigranții din oraș, chiar dacă riscă să nu mai beneficieze de fonduri federale, relatează Chicago Tribune.

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv miercuri să reducă unele fonduri federale din orașe, iar primarul de Chicago, Rahm Emanuel, a promis că orașul pe care îl administrează va rămâne în continuare să protejeze imigranții.

Într-o conferință de presă organizată după ședința Consiliul Local, Emanuel a declarat că nu există niciun străin printre noi. “Noi le spunem tuturor un bun venit, fie că sunteți din Polonia sau din Pakistan, indiferent dacă sunteți din Irlanda, India sau Israel, dacă sunteți din Mexic sau Moldova, țara de unde bunicul meu a provenit, toși sunteți bineveniți în Chicago, ca să vă realizați visul american!”

Donald Trump a ordonat autorităților responsabile pentru securitatea la frontieră ca să declare orașele sanctuare drept neeligibile pentru a primi subventii federale. Anul precedent, primăria orașului Chicago a beneficiat de 1 miliard de dolari, finanțare de la guvernul federal pentru educația timpurie, transport urban, inițiative în domeniul sănătății, gestionarea stărilor excepționale.

Trump solicită angajarea a peste 10.000 de ofițeri noi de imigrare pentru a deporta peste trei milioane de imigranții care locuiesc în America în mod ilegal, care au fost condamnați pentru o infracțiune, au fost acuzați de crime, au abuzat de un program de beneficii publice, sau care, în hotărârea unui ofițer de imigrație “reprezintă un risc pentru siguranța publică sau securitatea națională.”

Comments

comments