Circa 90 de asociații ale diasporei, fondate peste hotarele țării, s-au înregistrat la BRD

1152

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-12-30-la-18-30-40Circa 90 de asociații moldovenești fondate peste hotarele țării s-au înregistrat oficial la Biroul Relații cu Diaspora. Cele mai multe organizații a diasporei de moldoveni au fost constitutite în Italia (31), Federația Rusă (10) și Spania (8).

Lista organizațiilor din diasporă nu este una finală, iar pentru o comunicare eficientă și personalizată cu diaspora, liderii de asociații, comunitățile și grupurile de inițiativă, sunt invitați de BRD să completeze AICI formularul on-line pentru actualizarea datelor de contact. Persoanele fizice pot completa formularul de înregistrare AICI

Amintim că diaspora a adresat un mesaj critic în adresa Guvernului de la Chișinău la Congresul care a avut loc în vara acestui an. Unii delegaţi ai diasporei veniţi la Chişinău pentru Congres, sunt determinaţi să discute tranşant despre problemele pe care le au moldovenii peste hotare.

În acest sens, câteva zeci de organizaţii ale diasporei au prezentat vineri, 19 august, o declaraţie oficială prin care îşi manifestă indignarea faţă de unele acţiuni ale actualei guvernări cerând totodată şi o serie de reforme veridice, care ar motiva diaspora să se întoarcă acasă.

“R.Moldova se depopulează continuu din cauza condiţiilor de subzistenţă create de guvernare, din motive că nu se pune nici un preţ pe viaţa şi personalitatea omului, oricât de valoroasă ar fi aceasta. Politicile de stat sunt elaborate cu superficialitate şi nu au cum să nu rămână sterile şi fără rezultate, or ele nu sunt orientate spre acoperirea nevoilor oamenilor, ci spre a-i înşela, spre a crea, prin abureală, o imagine bună guvernării”, se arată în declaraţia semnată de către mai multe organizaţii ale diasporei moldoveneşti.

lista_asociatiilor_si_comunitatilor_diasporei_rm_26_decembrie_2016

Comments

comments