alegeri111Au mai rămas 10 zile până când cetatenii aflati peste hotarele țării se pot înregistra online pentru a vota la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. La secția de votare din Washington DC, până la acest moment, doar 10 persoane s-au înregistrat online, pentru a fi radiați din listele electorale din Moldova.

Deși au rămas doar 10 zile, diaspora nu se grăbește să participe la algerile prezidențiale, iar Guvernul Republicii Moldova nu va avea un motiv rezonabil pentru a deschide secții suplimentare de votare pe lângă oficiile consulare sau reprezentanțele diplomatice peste hotarele țării.

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla în străinătate, se pot înregistra în prealabil, accesînd pagina web www.alegator.md și selectînd opțiunea ”Înregistrarea prealabilă”.”

În cazul în care solicitările de înregistrare prealabilă au fost depuse în localitatea în care nu a fost luată decizia de deschidere a secției de votare, alegătorii înregistrați vor fi arondați la una din cele mai apropiate secții de votare deschise în alte localități din țara respectivă. Despre acest fapt alegătorii vor fi notificați la adresa de e-mail indicată în formularul de înregistrare.

După 19 septembrie, informaţia privind numărul de cetăţeni înregistraţi în prealabil în străinătate se transmite de către Comisie Guvernului Republicii Moldova pentru luarea deciziei asupra necesităţii deschiderii secţiilor de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.

Pentru mai multe informații, accesați situl Comisiei Electorale Centrale.

Comments

comments