A fost repusă pe rol cauza ce vizează trei magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie

1675
imagine simbol
imagine simbol

Un nou episod în dosarul Aroma Floris, în care trei judecători de la Curtea Supremă de Justiţie au decis că statul trebuie să plătească o datorie privată de peste patru milioane de lei, relatează Jurnal TV. 

Instanţa a hotărât să repună pe rol cauza ce vizează iniţierea urmării penale a magistraţilor Ion Druţă, Iulia Sîrcu şi Valentina Clevadî în urma unei solicitări a avocatului Andrei Năstase. Reclamantul a invocat mai multe nereguli în cazul completului care a dispus anterior scoaterea de pe rol a dosarului.

Pe durata şedinţei, preşedintele completului de judecată a interzis înregistrările video, permiţându-le doar pe cele audio. Avocatul lui Andrei Năstase a solicitat instanţei să repună cauza pe rol pentru ca demersul de iniţiere a urmăririi penale pe numele judecătorilor CSJ Ion Druţă, Iulia Sîrcu şi Valentina Clevadî să poată fi examinată. Asta după ce un alt complet a hotărât să scoată dosarul de pe rol când reclamantul a lipsit de la o şedinţă din motive de sănătate.

În susţinerea demersului său, avocatul lui Năstase a adus mai multe argumente, inclusiv că decizia a cărei anulare o cere a fost luată de magistraţi care au fost ulterior înlăturaţi de la judecarea cauzei. Reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii a avut un alt demers.

După deliberări, CSJ a decis: „Se admite cererea înaintată de Andrei Năstase cu privire la anularea încheierii Colegiului Curţii Supreme de Justiţie privind scoaterea de pe rol a cererii de chemare în judecată depusă de Andrei Năstase împotriva Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la anularea hotărârii Consiliului din 7 iulie 2015. Deci, instanţa dispune continuarea şedinţei”, a declarat galina stratulat, magistrat Curtea Supremă de Justiţie.

O nouă şedinţă urmează să aibă loc pe 15 aprilie. Precizăm că Andrei Năstase s-a adresat la CSJ după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins solicitarea procurorului general de a permite iniţierea urmării penale pe numele judecătorilor de la CSJ Ion Druţă, Iulia Sîrcu şi Valentina Clevadî, chiar dacă Inspecţia Judiciară a stabilit că magistraţii au greşit.

Cei trei judecători au acceptat cererea unui avocat privind plata din bugetul de stat a unei datorii private de peste patru milioane de lei, solicitare declarată ulterior drept “inadmisibilă” de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Comments

comments