agricultiraAgricultorii din Republica Moldova vor putea beneficia de Acordul de Finanțare ENPARD, implementat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, după o întrevedere cu Delegația Uniunii Europene în Chisinău. 

Ministrul Eduard Grama a accepat de a delega un expert european, pentru a susține eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova într-un domeniu atât de complex cum este agricultura și dezvoltarea rurală.

O atenție sporită s-a acordat acțiunilor necesare pentru a fi implementate în anul 2016.  „Pentru noi este important să depășim restanțele. Avem mult de lucru și suntem interesați ca agricultorii să poată beneficia de suportul Uniunii Europene”, a declarat Edurard Grama.

Guvernul Republicii Moldova s-a obligat să întreprindă mai multe măsuri pentru a se apropia de standardele UE, dar există și mai multe lacune care trebuie eliminate și care necesită eforturi suplimentare.

Iva STAMENOVA, manager proiecte pentru Agricultură, Dezvoltare Rurală și Siguranța Alimentelor, a afrimat că debursarea surselor financiare ENPARD depinde de îndeplinirea activităților stabilite pentru anul 2016.

Reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova au reiterat disponibilitatea UE de a sprijini în continuare eforturile întreprinse în dezvoltarea agriculturii menționând că doar prin eforturi conjugate se vor înregistra performanțe.

Comments

comments