Situația din Moldova este discutată pe agenda oficialilor americani

1327


Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, și-a exprimat speranța că Republica Moldova va realiza lucruri în consonanţă cu interesele şi aşteptările cetăţenilor săi, relatează Info Prut. 

George Maior s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA, ai Romanian-American Foundation şi ai German Marshall Fund. La solicitarea celor prezenţi, şeful misiunii diplomatice a României în SUA a vorbit şi despre situaţia actuală din Republica Moldova, prilej cu care a menţionat că România sprijină parcursul european şi continuarea eforturilor Chișinăului, subliniind importanța unei evoluţii a Republicii Moldova în consonanţă cu interesele şi aşteptările cetăţenilor săi.

În cadrul discuțiilor cu oficialii americani, ambasadorul român a trecut în revistă principalele coordonate ale contextului politic din zona Mării Negre, subliniind apartenenţa şi contribuţia solidă a României în cadrul celor mai importante alianţe ale lumii, se precizează pe site-ul Ambasadei României în SUA.

Parteneriatul Strategic pe care România îl are cu Statele Unite rămâne principalul pilon al politicii externe şi de securitate a ţării noastre, care îşi demonstrează din plin valoarea în aceste vremuri complicate. Tocmai de aceea, dincolo de evidenţierea lucrurilor bune pe care le-am făcut până acum, este necesară dezvoltarea domeniilor din cadrul parteneriatului în care există potenţial – economie, cultură, ştiinţă, inovaţie – unele dintre acestea fiind în legătură directă cu activitatea desfăşurată de Romanian American Foundation în ţara noastră”, a declarat Maior.

Comments

comments