Un sportiv moldovean vrea să traverseze în înot alte minuni ale lumii

1111
Ion Lazarenco, sportiv din Moldova
Ion Lazarenco, sportiv din Moldova
Ion Lazarenco, sportiv din Moldova

Sportivul moldovean Ion Lazarenco, acum locuitor al Irandei, care a traversat înot Strîmtoarea Gibraltar, Canalul Mînecii și Canalul de Nord, are drept scop de a traversa în înot și celelalte patru minuni ale lumii. Despre asta el a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Curentul.

,,Marea mea dorință este ca să cuceresc și celelalte patru minuni ale lumii, este vorba de Canalul Tsugaru (separă insulele japoneze Hokkaido și Honshu), Strîmtoarea Cook (desparte Marea Tasmaniei de Pacific situată la est de Noua Zeelandă), Canalul Cătălina (situat în Oceanul Pacific, în largul coastei Californei) și Canalul Molokai (a cincea cea mai mare insulă a arhipelagului Hawaii). De în dată ce găsesc o sponsorizare, voi începe cu traversarea în înot a canalului Cătălina și sper că pînă în 2018 voi reuși’’, a spus Ion Lazarenco.

Sportivul este și inițiatorul proiectului ,,Nistru unește Moldova’’, care are scopul de a contribui la crearea școlilor sportive, dezvoltarea activităților sportive în diferite regiuni ale țării și de a oferi suport umanitar diferitor instituții din Moldova.

Publicitate comercială

Astfel, acesta a mai menționat că își dorește în continuare să adune ajutor umanitar împreună cu familia și prietenii săi din Irlanda pentru a le dona persoanelor nevoiașe din Moldova. Pe lîngă aceasta își propune să mai organizeze concerte în Irlanda pentru a uni moldovenii de acolo.

Reiterăm că, în anul 2009, Ion Lazarenco a trecut în înot rîul Nistru, o distanță de 240 km în 8 zile, în scop caritabil, pentru a aduna bani copiilor orfani și sportivilor săraci din Moldova.

Comments

comments