Moldova se laudă cu cinci medalii la Turneul Internaţional de lupte din Kiev

1040
sursa: sporter.md
sursa: sporter.md

Republica Moldova a cucerit o medalie de aur şi patru de bronz la Turneul Internaţional de lupte din oraşul Kiev, Ucraina. Cea mai înaltă distincţie a fost obţinută de Donior Islamov, desemnat cel mai bun luptător al anului în 2015, relatează Mesager.

Donior Islamov şi-a adjudecat aurul la proba de lupte greco-romane în cântarul de 59 de kg. În finală, discipolul antrenorului emerit Mihai Cucu s-a impus la puncte în faţa luptătorului ucrainean Evghenii Miagkyi, scor 8-2.

„Sunt foarte bucuros că am câștigat acest turneu. Este o motivare pentru a munci pe viitor şi a spera la o medalie la Europene şi o calificare”, a declarat Donior Islamov. La aceeaşi categorie de greutate, pe locul trei s-a clasat Victor Ciobanu.

În ultima zi a turneului de lupte greco-romane, Igor Beşleaga a obţinut bronzul la categoria 75 de kilograme. Celelalte două medalii de bronz le-au obţinut luptătorii de stil liber Andrei Perpeliță, categoria 65 kilograme şi Nicolae Ceban, categoria 97 de kilograme.

Totuşi, selecţionerul naţionalei Moldovei nu este pe deplin mulţumit de aceste performanţe. „Turneul Internaţional din oraşul Kiev, organizat după o pauză de doi ani, a reunit peste 280 de sportivi şi sportive din 21 de ţări ale lumii, inclusiv din SUA, Canada, Iran, Marea Britanie şi Brazilia, gazda apropiatelor Jocuri Olimpice de vară 2016”, a specificat Ruslan Bodișteanu, antrenor principal la lupte libere.

Sursa: TRM.md

Comments

comments