Doliu și tristețe nu e doar pentru în Armata Națională, ci pentru mulți reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova. Olga Prokopenko (Rainovani), în vârstă de 32 de ani, care activase în calitate de psiholog în Regimentul Marelui Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică”, a fost răpusă de virusul Covid-19. 

S-a bucurat de o experiența incotestabilă în calitate de phiholog în cadrul diverselor organizații non-guvernamentale din domeniul protecției copilului și a drepturilor omului, voluntară la Amnesty International, trainer în carul Caravanei Antidiscriminare al Centrului de Informare și Documentare pentru Drepturile Omului, Centrul de Zi pentru copii, etc.

„Olga a fost psihologul care a consiliat sute de militari, care au avut nevoie de ajutorul ei. Un profesionist de excepție și un OM cu inimă mare – așa va rămâne în memoria noastră. Condoleanțe familiei îndoliate…Drum lin către cer, Olga!”, a scris pe Facebook Alexandru Pânzari.

Pe 2 octombrie, drapelele din toate unitățile garnizoanelor militare vor fi coborâte în bernă, în memoria locotenentului Olga Prokopenko. Sute de comentarii au fost scrise azi pe pagina de Facebook a Armatei Naționale, iar firea ei plină de optimism, curaj și dorința de a trăi într-o societate justă și incoruptibilă va rămâne în amintirea multor activiști ai drepturilor omului.

Olea Rainovani

După absolvirea studiilor, a demonstrat că fără părinţi şi fără un loc de trai, poți ajunge departe, iar în 2019 devenise locotinent în Armata Națională, susținând deținuții din penitenciare în calitate de consilier psihologic. Istoria ei a fost redată și la câteva canale TV din Moldova. Odată ce au ieşit de pe uşa internatului, nu și-a dorit să devină o povară pentru societate, din contra, a susținut oamenii în dificultate și i-a înțeles mai bine decât oricine altceva.

Moldova Times aduce sincere condoleanțe celor mai apropiați prieteni, rudelor și tuturor celor care au cunoscut-o în activitățile civice unde plină de entuziasm a pledat pentru protejarea oamenilor discriminați. Pentru mulți, rămâne în memorie o activistă a drepturilor omului, Olea Rainovani. Meritele ei au fost recunoscute de Organizația Națiunlor Unite din Moldova pentru cea mai bună activistă în anul 2015.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 53.042 de cazuri în Moldova. În total, 38.997 de persoane au fost tratate, iar pentru 1321 de persoane infectarea cu noul coronavirus a fost fatală.

 

Comments

comments