sursa: prawny.me.uk

Un copil de 12 ani, Nelly Zadoinov, care locuiește în SUA de câțiva ani, este cu gândul la alți copii din Moldova, de unde a pornit calea în viață. Ea ne îndeamnă să susținem copiii cu dizabilități, care au o șansă unică să viziteze orașul Strasbourg într-un sejur de o săptămână, pus la dispoziție de Asociația Alsace Moldova. Ea speră că putem aduce un zîmbet pe fața acestor copii, campania GOFundMe fiind disponibilă până pe 15 iunie. 

“Aș vrea ca cei maturi să susțină copiii care provin din centre de plasament din Republica Moldova, care s-au înscris în concurs de desene. Pe 1 iunie veți putea admira desenele lor, care ne vor putea sensibiliza prin mesajele sincere cum văd ei Europa.

Cu regret consat acum că Guvernul Moldovei nu le acordă nici cea mai elementară acomodare acestor copii, cît încă sunt mici, părinții îi mai pot aduce la școală, iar acolo ei sunt singuri deoarece noi, cei sănătoși, mereu suntem grăbiți, mereu alergăm, ne jucăm, însă ei nu au această bucurie. Acești copii depun un efort pentru a obtine ceea ce obținem noi foarte repede. În Moldova nu există transport specializat pentru ei, nu există wc-uri acomodate și, în final, părinții lor îi țin acasă fără a avea suficientă socializare.

Din această cauză, nu vedem în Molodova mulți copii cu dizabilități în locuri publice, dar ei există, ei au aceleași drepturi ca și noi, cei sănătoși, ei tot au vise, ei tot vor să zîmbească și să rîdă și tot vor să vadă locuri frumoase, să iasă din casele lor și să admire frumusețea lumii.

În Statele Unite, acești copii au această ocazie, presupun și în Euopa, îi puteți vedea oriunde, deoarece există acomodare rezonabilă pentru ei, iar autoritățile au mereu grijă ca drepturile lor să fie respectate.

Nelly Zadoinov, SUA

Ar fi foarte frumos să donăm cite 1 dolar, $10, $15, astfel încât această campanie să-i poată aduce pe câștigătorii concursului într-un tur în Strasbourg, ar fi frumos să ajungă bani și pentru cei care nu au ieșit în final, dar să primească câte un mic cadou. Ei merită și să știți că acești copii există, sunt talentați”.

Cu drag, Nelly Zadoinov

Comments

comments