sursa: BORȘ Inc

Nu a crezut niciodată că va ajunge peste ocean unde va înființa propria afacere. Totul a început acum șase ani, când Alexei Borș a fost angajat într-o companie care presta servicii de instalare și refinisare a parchetului. A reușit să învețe repede specificul acestei meserii. Investește mult în afacerea sa din Chicago și este mereu dornic să progreseze, atât pe plan financiar, cât și spiritual, relatează HORA in America.

“Istoriile oamenilor din toate colțurile lumii care visează să ajungă pe tărâmul american au sedus toată lumea. Filmele americane, experiențele prietenilor noștri, ne-au determinat și pe noi să optăm pentru această destinație. Gândul că vom putea atinge standardele de viață a unui cetățean american ne-a surâs și ne-a determinat să fim mai convinși că ne vom realiza și noi visul, așa am pus pe roate prima noastră companie BORȘ, care îmi poartă și numele”, ne spune Alexei.

Cei mai valoroși clienți sunt, desigur, cei din Moldova, care îi devin cu timpul prieteni buni, dar nu îi exclude și pe cei din Europa de Est, ruși, lituanieni, polonezi, ucraineni. În ultimul timp, colaborează tot mai intens cu americanii, a stabilit câteva contracte cu magazinele de construcție și cu o echipă minunată de designeri din Chicago. “Îmi place să lucrez cu toți clienții, indiferent de naționalitate, căci ei sunt entitățile cele mai valoroase atunci când vorbim despre activitatea unei afaceri“, ne spune Alexei Borș.

Alexei Borș, antreprenor, Chicago

Fiind un bun cunoscător al produselor necesare în construcție, Alex Borș se gândește să investească în timp și într-o rețea de magazine, această piață fiind destul de profitabilă pentru SUA. Deși există mulți concurenți care prestează aceleași servicii de renovare, asta îl determină pe tânărul antreprenor să îmbunătățească permanent lucrările.

Ca orice altă afacere, a trecut prin diverse faze de dezvoltare, iar ascensiunea a simțit-o când foștii săi clienți au început să promoveze serviciile BORȘ, fapt ce l-a încântat și i-a oferit o mai mare încredere. Despre coborâșuri spune că nu a avut parte, pentru că fiecare etapă este bine analizată și preferă să facă pași mici, dar siguri spre calea succesului.

“Ritmul și modul de viață din SUA ne permite să avem acces la o largă bază de date de clienți, de aceea, ne bazam foarte mult pe calitatea și rapiditatea volumului de lucru care ni se solicită pentru a putea satisface dorințele lor.  Un proiect cu care mă pot mândri este acela când compania noastră a fost selectată să instaleze holurile unei școli private din Chicago. A fost un proiect foarte mare, cu multe responsabilități și trebuia realizat într-un timp foarte scurt.

Următorul vis al lui Alexei este să meargă cu soția și cei doi feciori într-o călătorie prin care să descopere atât America de Nord, cât și cea de Sud. Călătoriile au fost mereu parte din viața sa, pentru că înainte de a ajunge în SUA, a reușit să viziteze în scop de serviciu multe țări europene. Este printre puținele persoane din comuna Băcioi care a vizitat peste zece țări. Acolo s-a născut și a absolvit liceul ca mai apoi să-și ia zborul în lume. Cunoștințele acumulate la Academia de Studii Economice acum îi prind foarte bine.

Sursa: BORȘ Inc

În SUA încearcă să fie mai bun decât alți americani antreprenori ca să reușească și să-și  dezvolte în continuare proaspăta afacere, de numai trei ani, iar cu spiritul său critic și cu o doză de punctualitate crede că va avea succes. Mizează și pe spiritul comunității de români din Chicago, se mândrește cu tradițiile și cultura noastră și vrea să devină o frumoasă amintire pentru toate casele familiilor de români ale căror podele, instalații și pardoseli vor străluci pentru mult timp.

Comments

comments